28 juli 2019

Een ogenblikje geduld a.u.b.

Deze woorden kennen we nog van het testbeeld dat we vroeger soms op TV zagen, als er een technische storing was. Een ogenblik geduld a.u.b., we moeten even wachten. Vaak gaat het in het bedrijfsleven net zo.

Computer says no

Hoe vaak moeten we niet wachten, als we een bedrijf bellen om te achterhalen waar onze bestelling blijft of een vraag hebben over een factuur? Een vriendelijke dame of heer aan de andere kant van de lijn zegt dat de computer even bezig is. We moeten even wachten. Natuurlijk kan het zijn dat de betreffende organisatie dramatisch achterloopt met hun ICT-benodigdheden. Toch is het vaak niet de computer maar het ERP-systeem dat achterblijft.

Wachttijden

In deze tijd is snel niet snel genoeg. Het moet sneller, want tijd is geld. Toch werken veel bedrijven met ERP-systemen waarbij het tijdrovend is om de benodigde informatie naar voren te halen. De informatie over levertijden, openstaande orders, service calls en facturen, liggen versnipperd in het ERP-systeem opgeslagen. Het is dus vaak even zoeken, en dus hoort u de dame of heer aan de andere kant van de lijn vaak zeggen: “Een ogenblikje geduld a.u.b.”

Het kan anders

Als een klant belt, moet er ad-hoc direct gereageerd kunnen worden. Als je de informatie niet snel vindt, dan wacht de klant onnodig lang. Dit kan de nodige irritaties opleveren en zelf ben je ook teveel tijd kwijt aan deze telefoontjes. Zonde dus.

Omdat het kan

Sumatra biedt, behalve dashboards en rapportages, ook compleet inzicht in jouw ERP-systeem. Zo kun je in één oogopslag alle relevante informatie inzien:

  • Openstaande bestellingen
  • Gemaakte marge afspraken
  • Contactpersonen
  • Openstaande posten
  • Order- en factuurhistorie
  • Geboekte uren
  • Omzetstatistieken
  • Klachten en service-calls
  • En nog veel meer….

Alles-in-één

Zonder het scherm te hoeven verlaten, krijg je inzicht in alle relevante informatie. In een overzichtelijk en interactief scherm zie je alle informatie die is vastgelegd in het ERP-systeem, zelfs de documenten. De klant is dus snel geholpen. Jij ziet niets over het hoofd, en je kunt dus weer snel aan de slag met jouw eigen werkzaamheden. Iedereen bespaart dus veel tijd en ergernis, dankzij Sumatra. Denk je, dit wil ik ook? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Ga terug naar de overzichtspagina