Sumatra Operational Intelligence

Sumatra brengt informatievoorziening naar een geheel nieuw niveau.

Sumatra Operational Intelligence is ontwikkeld om inzicht te geven in de dagelijkse processen. Door het beschikbaar stellen van complete en actuele informatie, wordt het beslissingsproces ondersteund en vereenvoudigd. Sumatra Operational Intelligence kan worden ingezet in alle lagen van de organisatie, waar veel behoefte is aan up-to-date en complete informatie. “Als mensen eenmaal doorhebben hoe Sumatra werkt, dan gaan de gordijnen open van wat er allemaal nog meer mogelijk is.”

Sumatra Operational Intelligence brengt informatie naar het beslissingsproces. Informatie die je dagelijks nodig hebt, ligt veelal versnipperd opgeslagen in het ERP- en CRM-systeem. Het is dus lastig en tijdrovend om de informatie die jij nodig hebt snel en eenvoudig te vinden. Met Operational Intelligence beschik je altijd over complete en actuele informatie. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Heb ik nog voldoende budget voor deze aankoop?
 • Kan ik deze order uitleveren?
 • Is er nog voldoende voorraad als drie grote offertes worden getekend?
 • Komt mijn productieplanning in gevaar als leverancier x een dag later levert?

Door inzicht te geven in alle gerelateerde en onderliggende details, behoud je het overzicht. Daarom beslis je met Operational Intelligence niet op basis van aannames, maar op basis van feiten!

Hoe dan?

Sumatra Operational Intelligence stelt op slimme wijze hele kleine vragen (query’s) aan de database. Vervolgens worden deze kleine vragen op efficiënte wijze aan elkaar verbonden. Dit zorgt ervoor dat de performance van de dashboards en rapportages hoog is, zonder dat de server zwaar wordt belast. Door onze slimme ‘client-server’ oplossing, vinden de krachtige berekeningen volledig op de server plaats. Dit resulteert in razendsnelle interactieve dashboards en overzichten.

Anders dan Business Intelligence

Bijna iedereen heeft het tegenwoordig over Business Intelligence (BI). Maar in de praktijk sluit BI vaak minder goed aan bij de behoefte, omdat het slechts voor een klein deel van de organisatie geschikt is. Business Intelligence is met name ontwikkeld voor het maken van vrije analyses, voor bijvoorbeeld een marketingafdeling. Marketeers hebben namelijk alle tijd om uitgebreide analyses te maken. Deze analyses kunnen gebaseerd zijn op informatie uit het ERP-systeem, Google Adwords campagnes en bijvoorbeeld een webshop. Marketeers zijn erin getraind om al deze informatie rustig en uitgebreid te bestuderen en te analyseren. Het is voor hen ook geen probleem dat deze informatie één of meer dagen oud is. Dit in tegenstelling tot medewerkers van de andere afdelingen binnen het bedrijf. Operational Intelligence sluit vaak beter aan bij de informatiebehoefte dan Business Intelligence en op Excel gebaseerde software.

Medewerkers van de administratie, bedrijfsbureau, inkoop en verkoop hebben helemaal geen tijd om data eens rustig vanuit diverse invalshoeken te analyseren. Zij moeten razendsnel kunnen beschikken over actuele en complete informatie. Zij moeten inzicht hebben in achterblijvende omzet, slechte betalers, dreigende voorraadtekorten of stagnaties in het productieproces. Er wordt van hen verwacht dat zij beslissen op basis van de situatie van nu. Daarom moeten zij ook beschikken over de cijfers van nu.

Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij dat Operational Intelligence in de praktijk veel beter aansluit bij de behoefte dan Business Intelligence. Sumatra Operational Intelligence voorziet namelijk niet alleen in de informatievoorziening voor het (hogere) management, maar vooral ook van de grote laag daaronder. Door actuele informatie uit Micosoft Dynamics, Exact Software organisatiebreed beschikbaar te stellen, worden fouten voorkomen of anders eerder hersteld. Met als resultaat dat jij en jouw collega’s effectiever kunnen werken en de administratie beter op orde is.

Geen data warehouse nodig

In tegenstelling tot Business Intelligence software, is voor Sumatra geen data warehouse nodig. Het niet hoeven ontwikkelen en onderhouden van een data warehouse bespaart je dus veel tijd en geld. Met Sumatra Operational Intelligence haal je de informatie realtime op uit de database. Je beschikt dus altijd razendsnel over de huidige stand van zaken. Niet alleen op hoofdlijnen, maar vooral ook inclusief alle verklarende details en zelfs documenten.

Operational Intelligence
In één oogopslag zien wat jouw aandacht behoeft, en waarom!
Overzicht door inzicht
Realtime en overal beschikbaar
Iedereen is altijd op de hoogte
Sneller en beter beslissen
Geen data warehouse nodig
Vraag een GRATIS DEMO aan!
 • "Sumatra heeft de belofte volledig waargemaakt; realtime rapportages op onze operationele omgeving met een hoge performance."

  Roger Gorissen | MTB

 • "We krijgen nu zicht op de uitzonderingen, zodat we daar snel gerichte actie op kunnen ondernemen."

  Raud Dijkstra | Empatec

 • "Sumatra rapportages geven ons snel inzicht in omzet en marge, bestelhistorie, laatste besteldatum maar ook wat klanten niet bij ons bestellen."

  Bart Brouwer | KoffiePartners

Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2024 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play