+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
Hoge voorraad? Daar steken wij een ‘stockje’ voor!

‘Wat een weer weer, je waait haast van de weg weg. Je kunt beter in het magazijn zijn, met een mandje aardbeie bij je’. Kent u hem nog, dat oeroude rijmpje? Nou moet je kinderrijmpjes en -liedjes natuurlijk niet te kritisch tegen het licht houden, maar bij dat magazijn maken we toch even een uitzondering. Want lang niet ieder magazijn is even prettig om in te vertoeven, zeker niet als het (onnodig) uitpuilt.

Lees meer
Willen we ‘big data’? Nope! Willen we ‘smart data?’ Yep!

Bent u 45 jaar, heeft u schoenmaat 43 en is blauw bovendien uw favoriete kleur, dan is Sumatra software u op het lijf geschreven! Bent u iets jonger, brildragend en in het bezit van een labrador? Ook dan valt u ‘in de prijzen’. Voldoet u niet aan deze criteria, en die kans is niet ondenkbaar, dan doen we ook niet moeilijk. Sumatra is er namelijk voor iedereen!

Lees meer
Heeft u ze allemaal ‘op een rijtje’?

Een kennis van ons volgt, net als wij trouwens, met gepaste trots de verrichtingen van onze sporters in Pyeongchang. ‘We’ staan bij het schrijven van dit verhaal derde achter Duitsland en Noorwegen! ‘Maar hoe zou die ranking eruit zien als die gecorrigeerd wordt voor het aantal inwoners?’, vroeg hij zich af. We zijn per slot van rekening een veel kleiner land dan onze oosterburen. Dat konden wij hem tot zijn verbazing vrij eenvoudig en snel laten zien. Eerste dus! Een mooi voorbeeld van ‘Operational Intelligence’, een tak van sport waar Sumatra in uitblinkt.

Lees meer
Hulp nodig bij overtollige wachttijden? Bel de ‘Wait Watchers’

Volgens onderzoek besteedt ieder van ons een slordige twee jaar van zijn of haar leven aan wachten. Daar zit je inderdaad zo aan: filerijden, in de rij voor de koffie, Pc opstarten. En met een beetje pech blijkt de blog van Sumatra ook nog eens vertraagd! Er zijn van die dagen...

Lees meer
De ‘Excellende’ van spreadsheets

Zet Google aan het werk met zoektermen als ‘problemen Excel’ of ‘Excel trouble’ en je wordt overspoeld met zoekresultaten. Niet verrast? Dan kunt u deze blog in principe overslaan en lekker doorgaan met waar u mee bezig was. Kijkt u er wel van op, dan zijn de komende minuten lezen zeker de moeite waard.

Lees meer
Diepduikers

Waar standaard lijsten en Excel aan de oppervlakte blijven, gaat Sumatra juist de diepte in door ook alle onderliggende en bijbehorende cijfers te tonen.

Lees meer
Klein en wendbaar

Sumatra is door de jaren heen flink gegroeid, maar toch relatief klein gebleven. Daarom kunnen wij snel op ontwikkelingen inspelen.

Lees meer
Hollands Glorie

Sumatra is een Nederlands bedrijf, dat ruim 20 jaar rapportage oplossingen ontwikkelt op basis van het Operational Intelligence principe.

Lees meer