+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
2019: (nog) sneller schakelen, verbeterde software en ... blije gezichten

Lees meer
Zie ginds komt de stoom uit zijn oren vandaan...

Lees meer
“De kracht van Sumatra Software wordt soms onderschat”

Lees meer
Cijfers liegen niet, maar vertellen vaak maar de halve waarheid

Lees meer
Groothandel Toi-Toys: “Werken met Sumatra Software is kinderspel”

Lees meer
SaaS, Cloud of On-premise?

Lees meer
Meer of minder voorraad?

Lees meer
Yesterday’s news

Lees meer
Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra Software, deel 8

Lees meer
Tevreden klanten, je kan er niet genoeg van krijgen

Lees meer
Hoe zou het op de zaak zijn?

Lees meer
Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra, deel 7: RTV Rijnmond

Lees meer
Kijken, kijken, maar niet muteren

Lees meer
Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra Software, deel 6

Lees meer
Slim, slimmer....Sumatra!

Lees meer
Hoe Operational Intelligence de geschiedenis had kunnen veranderen

Lees meer
OI en BI: zoek èn vind de verschillen…

Lees meer
Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra Software, deel 5

Lees meer
‘Beestachtig’ goede lancering Sumatra 2019 in ARTIS

Lees meer
Deal or no deal?

Lees meer
Papieren bankafschriften, kent u ze nog?

Lees meer
Een ogenblikje geduld a.u.b.

Deze woorden kennen we nog van het testbeeld dat we vroeger soms op TV zagen, als er een technische storing was. Een ogenblik geduld a.u.b., we moeten even wachten. Vaak gaat het in het bedrijfsleven net zo.

Lees meer
Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra, deel 4

Lees meer
Als een vis in het water...

Lees meer
Een kijkje in de klantkeuken van Sumatra Software, deel 3

Lees meer
Oh, kom maar eens kijken

Lees meer
Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra, deel 2

Lees meer
Voorkomen is beter dan genezen

Lees meer
Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra, deel 1

Lees meer
I want it all and I want it now

Lees meer
Tijd, winter of zomer, een wereld van verschil

Lees meer
De hoogste kwaliteit en laagste prijs van LIDL geldt niet voor SAP

Lees meer
Talent, hard werken en inzicht; de winnende combinatie!

Nu dat zo langzamerhand de vakantieperiode achter de rug is, kunnen we terugkijken op een waanzinnige zomer. Niet alleen het weer was een feest, de sportieve prestaties maakte deze zomer tot een heus spektakel.

Lees meer
All on dashboard

Dashboards zijn enorm nuttig en geven snel op hoofdlijnen inzicht. Maar alleen een analyse van de onderliggende gegevens, kunt u daadwerkelijk inzicht geven.

Lees meer
Een interactieve Tour de France

In de afgelopen warme zomerdagen liep voor menig sportliefhebber de temperatuur zo nog verder op. Na een aantal spannende en soms zelfs verrassende WK-wedstrijden hebben we ook de vierde Wimbledon overwinning van Djokovic mogen aanschouwen. Alle tijd dus nu voor de Tour de France.

Lees meer
Zonder doel geen resultaat

“Our goals can only be reached through a vehicle of a plan, in which we must fervently believe, and upon which we must vigorously act. There is no other route to success.”  Deze uitspraak van Pablo Picasso is zeker ook vandaag de dag nog zeer toepasselijk. De meest succesvolle ondernemers van deze tijd, zoals bijvoorbeeld Elon Musk en Richard Branson, hebben één ding gemeen. Ze stellen doelen. Want zonder doel is er nooit een gewenst resultaat. Voor een meetbaar resultaat heb je specifieke doelstellingen nodig, voor zowel de lange- als de korte termijn. De focus ligt op de lange termijn en daar worden de korte termijnacties op aangestuurd.

Lees meer
Een schoolvoorbeeld van hoe het fout kan gaan.

Het zal je maar gebeuren. Wekenlang blokken voor het eindexamen, een voldoende halen, de vlag met schooltas buiten hangen en dan te horen krijgen dat het examen ongeldig verklaard is. Het overkwam 354 leerlingen van VMBO Maastricht. Door gerommel in de administratie, opzettelijke fouten van docenten zijn deze leerlingen de dupe geworden. De vlaggen hangen nu halfstok.

Lees meer
Ik zie, ik zie wat jij niet koopt...

Ziet u ze nog voor u, de verkoopcollega’s in de buitendienst die zich door stapels kettingpapier heen moesten worstelen om die dag enigszins beslagen ten ijs te komen bij hun klant?

Lees meer
Op klantbezoek? Stop je collega’s in je tas

Een veelgehoord voordeel van internet is dat ‘alles’ op te zoeken is. Dat is uiteraard maar ten dele waar. Filemeldingen, buienradars maar ook bankieren of Skypen: het kan inderdaad allemaal online en desnoods vanuit je handpalm. Voor realtime toegang tot relevante en actuele klantinformatie als je op pad bent, ben je echter vaak toch weer aangewezen op bellen naar kantoor. Of beter gezegd _was_. Realtime Operational Intelligence kent bij Sumatra namelijk letterlijk en figuurlijk geen grenzen.

Lees meer
Wie weet weet uw klant wat u van hem weet

FG, DPO, DPIA, AP, privacy by design or by default. Als u minimaal drie van deze vijf termen kunt duiden, dan mogen we u voorzichtig feliciteren. U bent al lekker met de AVG bezig! Voor diegenen die nu denken: ‘AVG? Dat is toch een antivirusprogramma’ hebben we minder goed nieuws. Laat uw meivakantieplannen acuut varen en ga direct met de nieuwe Europese privacywetgeving aan de slag. Dan gaan wij ondertussen verder met de eerste groep.

Lees meer
Onbeperkt presenteren in de markt voor arbeidsbeperkten

Werken. We kunnen er, vaak ongemerkt, flink over klagen. Gelukkig volgt er in sommige gevallen nog wel een relativering in de trant van ‘We mogen blij zijn dat we werk hebben’. Inderdaad. Want je zal maar een van die bijna 500.000 mensen zijn met een arbeidsbeperking of om andere redenen een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Gelukkig zijn er sociale werkbedrijven die daar – letterlijk en figuurlijk – werk van maken. Het is in feite ‘big business’ met ‘big data’ en bij dat laatste valt veel te verbeteren.

Lees meer
Help, ik heb geen goede ‘ontsluiting’!

Ook zo’n fan van online bankieren? Wij wel. Niet alleen omdat je financiële huishouding in één handpalm past maar ook en vooral omdat je 24/7 weet hoe je ervoor staat. Je kunt zelfs een hoorbare melding krijgen bij af- en bijboekingen en vooral die laatste klinken als muziek in de oren. Ideaal dus voor budgethouders in bijvoorbeeld de kinderopvang, zorginstellingen en het onderwijs. Zou je zeggen. De praktijk is anders en Sumatra zou Sumatra niet zijn als we daar geen raad mee weten.

Lees meer
Hoge voorraad? Daar steken wij een ‘stockje’ voor!

‘Wat een weer weer, je waait haast van de weg weg. Je kunt beter in het magazijn zijn, met een mandje aardbeie bij je’. Kent u hem nog, dat oeroude rijmpje? Nou moet je kinderrijmpjes en -liedjes natuurlijk niet te kritisch tegen het licht houden, maar bij dat magazijn maken we toch even een uitzondering. Want lang niet ieder magazijn is even prettig om in te vertoeven, zeker niet als het (onnodig) uitpuilt.

Lees meer
Willen we ‘big data’? Nope! Willen we ‘smart data?’ Yep!

Bent u 45 jaar, heeft u schoenmaat 43 en is blauw bovendien uw favoriete kleur, dan is Sumatra software u op het lijf geschreven! Bent u iets jonger, brildragend en in het bezit van een labrador? Ook dan valt u ‘in de prijzen’. Voldoet u niet aan deze criteria, en die kans is niet ondenkbaar, dan doen we ook niet moeilijk. Sumatra is er namelijk voor iedereen!

Lees meer
Heeft u ze allemaal ‘op een rijtje’?

Een kennis van ons volgt, net als wij trouwens, met gepaste trots de verrichtingen van onze sporters in Pyeongchang. ‘We’ staan bij het schrijven van dit verhaal derde achter Duitsland en Noorwegen! ‘Maar hoe zou die ranking eruit zien als die gecorrigeerd wordt voor het aantal inwoners?’, vroeg hij zich af. We zijn per slot van rekening een veel kleiner land dan onze oosterburen. Dat konden wij hem tot zijn verbazing vrij eenvoudig en snel laten zien. Eerste dus! Een mooi voorbeeld van ‘Operational Intelligence’, een tak van sport waar Sumatra in uitblinkt.

Lees meer
Hulp nodig bij overtollige wachttijden? Bel de ‘Wait Watchers’

Volgens onderzoek besteedt ieder van ons een slordige twee jaar van zijn of haar leven aan wachten. Daar zit je inderdaad zo aan: filerijden, in de rij voor de koffie, Pc opstarten. En met een beetje pech blijkt de blog van Sumatra ook nog eens vertraagd! Er zijn van die dagen...

Lees meer
De ‘Excellende’ van spreadsheets

Zet Google aan het werk met zoektermen als ‘problemen Excel’ of ‘Excel trouble’ en je wordt overspoeld met zoekresultaten. Niet verrast? Dan kunt u deze blog in principe overslaan en lekker doorgaan met waar u mee bezig was. Kijkt u er wel van op, dan zijn de komende minuten lezen zeker de moeite waard.

Lees meer
Diepduikers

Waar standaard lijsten en Excel aan de oppervlakte blijven, gaat Sumatra juist de diepte in door ook alle onderliggende en bijbehorende cijfers te tonen.

Lees meer
Klein en wendbaar

Sumatra is door de jaren heen flink gegroeid, maar toch relatief klein gebleven. Daarom kunnen wij snel op ontwikkelingen inspelen.

Lees meer
Hollands Glorie

Sumatra is een Nederlands bedrijf, dat ruim 20 jaar rapportage oplossingen ontwikkelt op basis van het Operational Intelligence principe.

Lees meer