Business Intelligence

We waren op zoek naar Business Intelligence. We hebben toen meerdere oplossingen bekeken, maar bij Sumatra hadden we direct een goed gevoel.

In de praktijk wordt Business Intelligence (BI) vooral gebruikt voor het ontwikkelen van KPI-Dashboards voor het (hogere) management. BI is ook geschikt voor een marketingafdeling, omdat marketeers de kennis en vooral tijd hebben om eens rustig vrije analyses te maken van data uit het ERP-systeem, Google Analytics en marketingcampagnes. Maar voor de meeste medewerkers binnen een bedrijf is het gebruik van KPI-dashboards en data discovery helemaal niet relevant. Zij hebben namelijk behoefte aan realtime operationele informatie, die hen direct inzicht geeft in zaken die zij op dat moment nodig hebben.

Operational Intelligence

Sumatra Operational Intelligence (OI) is specifiek ontwikkeld ter ondersteuning van de dagelijkse werkzaamheden. Als inkoper, budgethouder of accountmanager heb je namelijk helemaal geen tijd om allerlei complexe BI-analyses te maken. Je wilt immers direct antwoorden op jouw vragen. Op het moment dat je een beslissing moet nemen, wil je beschikken over complete en actuele informatie. Alleen dan ben je in staat om de juiste beslissing te nemen.

Medewerkers krijgen met Sumatra nog beter grip op hun werkzaamheden.

Sta je er wel eens bij stil hoeveel tijd jij en jouw collega’s dagelijks kwijt zijn aan het opzoeken van informatie in het ERP- of CRM-systeem? Omdat veel informatie versnipperd in de systemen ligt opgeslagen moet je vaak, om bijvoorbeeld een klantvraag te beantwoorden, meerdere schermen openen. Deze klant staat dus lange tijd ‘in de wacht’ terwijl jij je best doet om snel het juiste antwoord op te zoeken. Dit is helemaal niet nodig, met OI beschik je direct over complete en actuele informatie. Onze interactieve schermen tonen jou in één oogopslag de juiste informatie. Niet alleen op hoofdlijnen, maar inclusief alle verklarende details en zelfs documenten.

Hoe dan?

Ben je benieuwd hoe Operational Intelligence in de praktijk werkt? En waarom Operational Intelligence beter bij jouw behoefte aansluit dan Business Intelligence? Neem dan eens contact met ons op!

“Sumatra helpt ons om de groei te realiseren die wij voor ogen hebben.”
Business Intelligence vs. Operational Intelligence
Voordelen van Operational Intelligence
Complete en actuele informatie
Toont alle verklarende details
Geen data warehouse nodig
Korte implementatietijd
Realtime cijfers
Vraag een demo aan
  • "We waren op zoek naar Business Intelligence en hebben meerdere oplossingen bekeken. Bij Sumatra hadden we direct een goed gevoel."

    Roger Gorissen | MTB

  • "Niet alleen op het hoofdkantoor in Nederland, maar ook elders in Europa, Azië en Australië gebruiken wij Sumatra."

    Bugaboo | Rob van Dijk

  • "Voor de TCK-medewerkers is het eigenlijk ondenkbaar te werken zonder Sumatra."

    Dirk Schaffrath | TCK Sports Group

Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2024 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play