20 februari 2017

Heb jij ze allemaal ‘op een rijtje’?

Een kennis van ons volgt, net als wij trouwens, met gepaste trots de verrichtingen van onze sporters in Pyeongchang. ‘We’ staan bij het schrijven van dit verhaal derde achter Duitsland en Noorwegen! ‘Maar hoe zou die ranking eruit zien als die gecorrigeerd wordt voor het aantal inwoners?’, vroeg hij zich af. We zijn per slot van rekening een veel kleiner land dan onze oosterburen. Dat konden wij hem tot zijn verbazing vrij eenvoudig en snel laten zien. Eerste dus! Een mooi voorbeeld van ‘Operational Intelligence’, een tak van sport waar Sumatra in uitblinkt.

Registreren + interpreteren + combineren + presenteren = EXCELLEREN

Dat doen we overigens niet alleen in opdracht van (onze klant) het NOC*NSF maar voor alle bedrijven en organisaties die snel, zelfs realtime, en overzichtelijk over de juiste informatie willen beschikken. Om daar vervolgens snelle en gefundeerde beslissingen mee te kunnen nemen. Dat doen wij door relevante data te combineren en – letterlijk en figuurlijk – voor jou in kaart te brengen binnen één scherm. Inclusief alle bijbehorende en onderliggende details. Met Sumatra zie je in één oogopslag waar aandachtspunten liggen én waarom. Vragen worden dus direct beantwoord. Zonder zo’n vertaalslag zijn data in wezen niet meer dan onsamenhangende getallen.

Presentatie in dashboards

Door de unieke manier van presenteren kunnen managers en medewerkers snel(ler) reageren op veranderende omstandigheden en processen beter stroomlijnen. Sumatra biedt gebruikers completere informatie dan traditionele oplossingen als Excel en de bekende ‘lijstjes’. Door gebruik te maken van grafieken, diagrammen en andere presentatievormen en deze in overzichtelijke dashboards te presenteren, zie je in één oogopslag waar bijvoorbeeld knelpunten zitten. Zo houdt je heel eenvoudig vinger aan de pols op gebieden als productiviteit/ziekteverzuim, budgetbewaking, logistieke processen en bijvoorbeeld de cashflow. Je kunt natuurlijk ook gewoon alles in Excel blijven zetten. Maar of je daarmee alles ‘op een rijtje’ hebt?

Nu snel naar beneden want er staan weer Nederlandse Olympiërs op het programma. Wie weet zijn de kansen op een eerste plaats in het eindklassement nog niet verkeken. En anders hangen we gewoon die andere lijst aan de muur….

Ben je benieuwd wat Operational Intelligence voor jou kan betekenen? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Ga terug naar de overzichtspagina