N.M. Heilig – user story

Informatie is key

Op het Factory Meets Factory event van BrainSys gaf Sandra Boonacker, Finance & Business Process Manager, een inspirerende presentatie over de wijze waarop binnen het familiebedrijf wordt omgegaan met procesinformatie. Ondersteund door aansprekende praktijkvoorbeelden vertelde Sandra enthousiast over de voordelen die Operational Intelligence haar en haar collega’s oplevert. Volgens Sandra is informatie dan ook essentieel ter ondersteuning van alle bedrijfsprocessen.

Vervanging van ‘de Excelletjes’

Toen Sandra bij N.M. Heilig in dienst trad, werd er regelmatig gewerkt met ‘Excelletjes’ met als gevolg diverse manieren van werken. De verdere ontwikkeling van Sumatra bleek een goed argument om deze losse lijsten te vervangen door één centrale oplossing, waarin iedereen beschikt over dezelfde waarheid. Als voorbeeld noemt Sandra de afleverdata van leveranciers, die voorheen in Excel werden bijgehouden. Hiervoor heeft ze nu een Sumatra rapport gemaakt, zodat iedereen werkt met dezelfde betrouwbare informatie. “Als ik mensen bij andere bedrijven spreek, hoor ik dat zij vaak nog gebruik maken van Excel. Mijn advies aan hen is om eens naar Sumatra te kijken.”

Tevreden over BrainSys

Bij haar vorige werkgever, waar ze ook met Exact en Sumatra werkte, had Sandra goede ervaring opgedaan met BrainSys. Dus besloot Sandra hen te benaderen om ook bij N.M. Heilig hun vaste Exact en Sumatra partner te worden. Sandra vertelt hierover: “Het fijne van BrainSys is hun uitstekende branchekennis, hands-on mentaliteit en uiteraard dat ik op hoog niveau kan sparren over complexere vraagstukken. Door mijn ruime ervaring met Sumatra kan ik de meeste overzichten zelf bouwen met de Sumatra Builder. Maar soms loop ik toch tegen een uitdaging aan. Dan is het prettig dat ik consultant Dirk kan inroepen om met zijn expertise samen de laatste puntjes op de i te zetten.”

Sumatra als bonus

In de loop der jaren zijn een aantal bedrijfsprocessen gewijzigd of geoptimaliseerd. Niet iedereen is altijd even blij als processen wijzigen of als er meer zaken dan voorheen moeten worden vastgelegd. Daarom is Sandra’s standpunt, dat als ze processen wijzigt of uitgebreidere registratie van data verlangt, ze de collega’s ook iets teruggeeft. Met Sumatra kan Sandra de collega’s laten zien welke extra informatie er beschikbaar komt en wat ze vervolgens hiermee kunnen. Dit verhoogt de bereidheid om zaken anders te doen dan voorheen. Het mes snijdt aan twee kanten omdat processen verbeteren en de collega’s ook daadwerkelijk iets terugkrijgen.

Op alle afdelingen

Sumatra wordt super breed ingezet vertelt Sandra. “Met de Sumatra Builder maak ik rapportages voor finance, projecten, productieorders, stamdata, werkinstructies, magazijn en uiteraard inkoop- en verkoop. Er wordt op alle afdelingen met Sumatra gewerkt. De gebruikers zijn afhankelijk van hoe ik de overzichten maak, maar volgens mij zijn de collega’s tevreden over het gebruik van Sumatra. Onder andere de koppeling met de ontvangst registratie in het magazijn werkt super goed. Binnenkort ga ik voor de projectmanagers aan de slag, omdat ik nog niet helemaal tevreden ben over de wijze waarop nu de voornamelijk financiële data wordt gepresenteerd. Mijn doel is om de cijfers anders te presenteren, zodat de projectmanagers nog beter inzicht krijgen in de voor hen relevante cijfers.”

Inzicht in Productie

Inzicht in Productie

Inzicht in Logistieke Processen

Inzicht in Logistieke Processen

Grip op Projecten

Grip op Projecten

Documentatie

Documentatie

Beheer Stamdata

Beheer Stamdata

Data Model Editor

Het maken van de Sumatra overzichten met de Sumatra Builder gaat Sandra erg goed af door haar ruime ervaring, maar ook door de eenvoud van de applicatie. De meegeleverde Data Dictionary en Metadata browser vereenvoudigt het vinden van de benodigde data enorm. Daarnaast maakt Sandra veel gebruik van de Data Model Editor. “Ik gebruik dit heel vaak om data uit meerdere tabellen te koppelen. Dit geeft mij nog meer vrijheid om de gewenste data op de juiste manier te presenteren. Het is soms even puzzelen, maar als het vervolgens is gelukt dan word ik daar weer heel blij van.”

Exact Synergy

Sandra vertelt meer met Exact Synergy te willen gaan doen. Om te beginnen voor HR en misschien daarna voor het registreren van documenten en processen in de workflow. “Het is dan prettig dat Sumatra een integratie heeft ontwikkeld die de werking van Exact Synergy vereenvoudigt. Omdat iedereen al gewend is met Sumatra te werken, zal dit zeker bijdragen aan de acceptatie van Exact Synergy.”

Over N.M. Heilig

N.M. Heilig is een familiebedrijf die beseft dat het succes van processen afhangt van de technologie en betrouwbaarheid van de machines en installaties. Die zorgen namelijk dat materialen en grondstoffen efficiënt bewerkt en verwerkt worden. N.M. Heilig stelt zich als doel telkens de beste oplossingen aan te bieden. Of dat nu om een analyse gaat van procesomstandigheden of het leveren van kant-en-klare installaties. N.M. Heilig streeft naar een optimale capaciteit in doorvoer, een hoge mate van terugwinning, zuiverheid en precisie dosering. Door het leveren van bulk handling systemen en complete recycling installaties levert N.M. Heilig de benodigde technologie in uw productieproces. Kortom, ze functioneren als een verlengstuk om uw prestaties tot een succes te maken.

N.M. Heilig
De voordelen zijn
Eén waarheid voor iedereen
Zelf rapporten bouwen
Wordt gebruikt op alle afdelingen
Sturen op actuele cijfers
Easy-to-use = tevreden gebruikers
Vraag een demo aan!
  • “Met de Sumatra Builder maak ik rapportages voor finance, projecten, productieorders, stamdata, werkinstructies, magazijn en uiteraard inkoop- en verkoop. Er wordt op alle afdelingen met Sumatra gewerkt."

    Sandra Boonacker | N.M. Heilig

  • "Sumatra verhoogt de bereidheid om zaken anders te doen dan voorheen. Het mes snijdt aan twee kanten omdat processen verbeteren en de collega’s ook daadwerkelijk iets terugkrijgen."

    Sandra Boonacker | N.M. Heilig

  • "Sumatra vervangt alle losse Excellijsten door één centrale oplossing, waarin iedereen altijd beschikt over dezelfde waarheid."

    Sandra Boonacker | N.M. Heilig

Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2024 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play