Illuxtron | User case

Illuxtron International is een Nederlandse familiebedrijf, uitgegroeid tot een innovatieve internationale firma, die LED-verlichtingsoplossingen naar een hoger plan trekt.

Sumatra is het visueel maken van al je bedrijfsdata

Door hun brede klantenbase beschikt Illuxtron over een grote hoeveelheid data. Om deze data inzichtelijk en beschikbaar te maken vanuit de verschillende systemen waarmee zij werken, gebruiken zij Sumatra. “Bij Illuxtron wordt Sumatra gebruikt voor interactieve rapportages op Exact Globe en Exact Synergy, gecombineerd met een zelf ontwikkeld Product Information Managementsysteem (PIM), DB10 genaamd”, vertelt Peter Sinke ICT-manager. “Omdat Exact Globe onvoldoende mogelijkheden biedt om alle voor ons essentiële productspecificaties vast te leggen, hebben we ons eigen PIM-systeem ontwikkeld. In DB10 worden alle aanvullende technische artikelspecificaties vastgelegd. Met Sumatra rapporteren wij vervolgens over de artikelinformatie uit Exact Globe gecombineerd met data uit DB10.”

Medewerkers krijgen met Sumatra nog beter grip op hun werkzaamheden.
sumatra vis

Eigen MRP-systeem

“Wij werken met een zelfontwikkelde MRP-systeem, omdat dit ons meer flexibiliteit geeft. Om er zeker van te zijn dat alle productdata correct en volledig is vastgelegd, voeren wij met Sumatra regelmatig een integriteitscontrole uit over Exact Globe en DB10. Deze controlerapportages geven ons goed inzicht in eventuele registratieverschillen in beide systemen. Het mooie is dat je met Sumatra eenvoudig kan inzoomen op de details, om een nog completer inzicht te krijgen. Dit is voor ons onmisbaar om de kwaliteit van onze data te bewaken.”

MRP-rapportages

Sumatra geeft ons goed inzicht in ons verkoop- en productieproces. Een productieorder creëert behoefte op onderdelen. Deze wordt in de Sumatra MRP-rapportage in beeld gebracht. Door te werken met kleuren, wordt het verloop inzichtelijk. Wij zien realtime waar en wanneer er tekorten ontstaan. Niet alleen gebaseerd op productieorders, maar ook rekening houdend met alle offertes die een scoringskans van 90% hebben. Deze informatie wordt ook gebruikt door onze inkoopafdeling. Dat is het mooie van Sumatra; je kan de informatie vanuit meerdere invalshoeken inzichtelijk maken.”

RMA-afhandeling

“Wij gebruiken Exact Synergy voor de dossieropbouw van onze RMA-orders. Omdat het opzoeken van informatie in Synergy niet altijd eenvoudig is, gebruiken we hiervoor Sumatra. Wij presenteren gecombineerde informatie uit Exact Synergy en Exact Globe in onze Sumatra rapportages. Dat werkt sneller en effectiever. Vanuit deze rapporten kunnen we doorklikken naar de verzoeken in Exact Synergy, om daar gegevens te wijzigen. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat we Exact Synergy volledig gebruiken vanuit onze Sumatra rapportages.”

Wil je ook al uw bedrijfsdata visueel maken? Neem dan vandaag nog contact op met Sumatra.

Illuxtron over Sumatra
Wij ervaren de volgende voordelen
Integratie met Exact Synergy
Eenvoudig inzoomen naar details
Interactieve overzichten
Meerdere databases koppelen
Inzicht in verkoop en productie
Wil jij ook met Sumatra aan de slag? Maak dan een afspraak!
  • "Medewerkers krijgen met Sumatra beter grip op hun werkzaamheden."

    Peter Sinke | Illuxtron

  • "Sumatra is het visueel maken van je bedrijfsdata."

    Peter Sinke | Illuxtron

  • "Dat is het mooie van Sumatra; je kan de informatie vanuit meerdere invalshoeken inzichtelijk maken."

    Peter Sinke | Illuxtron

Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2024 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play