TCK Sports Group | user case

Voor  onze medewerkers is het ondenkbaar te werken zonder Sumatra

Geen dag zonder Sumatra

“Voor alle TCK-medewerkers is het eigenlijk ondenkbaar te werken zonder Sumatra. De afdeling inkoop, verkoop, magazijn en marketing heeft een eigen Sumatra rapportage, waarin alle informatie voor die afdeling op een logische heldere manier gestructureerd is. Het is leuk dat de data in de database staat, maar die data wordt pas informatie als je ‘m op een heldere manier structureert en presenteert. Als je dat dan combineert met de kennis en de ervaring van onze medewerkers, dan zijn zij in staat de juiste beslissingen te nemen, dankzij Sumatra.”

Dirk Schaffrath, directeur-eigenaar van de TCK Sports Group vertelt graag over zijn ervaring met Sumatra. “Bij TCK Sports Group wordt Sumatra bedrijfsbreed ingezet. Alle 60 medewerkers van het bedrijf maken dagelijks intensief gebruik van Sumatra rapportages.”

“Het is leuk dat er data in de database staat, maar data wordt pas nuttige informatie als je ‘m op een heldere manier structureert en presenteert. Als je dat combineert met de kennis en de ervaring van onze medewerkers, dan zijn zij in staat de juiste beslissingen te nemen, dankzij Sumatra.”

Kennis is enorm belangrijk

“Als puur handelsbedrijf is kennis voor ons een belangrijke toegevoegde waarde. Het is belangrijk dat die kennis niet alleen zit in het hoofd van een inkoper of een verkoper. Die kennis moet gedeeld worden met alle collega’s. Voor de registratie gebruiken wij Exact Globe en Exact Synergy. Om alle kennis beschikbaar te maken en van data echte informatie te maken gebruiken wij Sumatra.”

Goed geïnformeerde verkopers

“In de Benelux hebben we 20 mensen in de buitendienst die in hun rayon klanten bezoeken en adviseren. Voordat een vertegenwoordiger bij de klant naar binnen stapt, kan hij op zijn notebook heel makkelijk alle relevante informatie opvragen. Hij kan precies zien wat er bij de klant speelt en gaat dus altijd goed geïnformeerd bij de klant naar binnen. Dat is een stuk professioneler dan wanneer je aan de klant moet vragen hoe het ervoor staat.”

Financiële consolidatie

“Ook voor het management en voor mezelf als directie is het heel mooi om met Sumatra rapportages te werken. We hebben vijf BV’s met grote administraties. Toch heb ik binnen 30 seconden een realtime geconsolideerde balans en winst en verliesrekening op mijn scherm staan. Het is onmogelijk voor elkaar te krijgen in Exact Globe, maar dankzij Sumatra heb ik altijd inzicht in geconsolideerde cijfers.”

Met Sumatra heb je meteen alle relevante informatie beschikbaar
sumatra vis

De kracht van Sumatra

“Vaak zie je dat rapportages beginnen met een hele berg aan informatie. En dan moet je eigenlijk gaan proberen dat te verdichten. Sumatra werkt precies andersom. Je hebt meteen alle relevante informatie beschikbaar. En als je het nodig vindt, dan kan je doorklikken naar detailinformatie over bijvoorbeeld een artikel, order of klant.

Goede rapportages moeten zo helder mogelijk voor de gebruiker zijn. Dankzij Sumatra hoeft een medewerker bij ons niet op tientallen knoppen te drukken om de juiste informatie te krijgen.

“Ik ben niet voor niets fan van Sumatra!”

Door de jaren heen ben ik een zeer ervaren gebruiker van de Sumatra Builder geworden. Als je eenmaal in de gaten hebt hoe die werkt, kan je op een snelle en gemakkelijke manier zeer geavanceerde rapportages maken. Mijn collega’s en ik zouden geen dag zonder Sumatra willen én kunnen werken. Ik ben niet voor niets al ruim 10 jaar fan van Sumatra!

TCK Sports Group
De voordelen van Sumatra zijn
Realtime consolidatie
Goed geïnformeerde verkopers
Voorraadoptimalisatie
Glasheldere overzichten
Bedrijfsbreed inzetbaar
Wil jij ook met Sumatra aan de slag? Maak dan een afspraak!
  • "Voor de TCK-medewerkers is het eigenlijk ondenkbaar te werken zonder Sumatra."

    Dirk Schaffrath | TCK Sports Group

  • "We hebben vijf BV’s met grote administraties. Toch heb ik in 30 seconden een realtime geconsolideerde balans en winst & verliesrekening op mijn scherm staan."

    Dirk Schaffrath | TCK Sports Group

  • "Voordat een vertegenwoordiger bij de klant naar binnen stapt, kan hij op zijn notebook heel makkelijk alle relevante informatie opvragen. Hij gaat dus altijd goed voorbereid bij de klant naar binnen."

    Dirk Schaffrath | TCK Sports Group

Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2024 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play