1 april 2020

Mijn naam is haas…

Mijn naam is haas, ik weet van niets. Is er wat gebeurd dan, daar weet ik niets van…. In 1973 scoorde het Lowland Trio een hit met dit nummer en bereikten de 12e plaats in de TOP 40. “1973”, hoor ik jou denken, “da’s lang geleden!” En dat is natuurlijk ook zo.

Vier jaar later, in 1977, introduceerde Apple de Apple II: de eerste succesvolle PC met een beeldscherm en toetsenbord om gegevens in te voeren. Wie had kunnen vermoeden dat wij nu, 43 jaar later, ineens massaal achter een PC of notebook zitten tijdens het thuiswerken?

Thuiswerken

Mensen met een kantoorbaan, werken nu grotendeels vanuit huis. Voor velen is dit even wennen: werk en privé vloeit namelijk flink samen, zeker als er jonge of schoolgaande kinderen in het gezin zijn, die aandacht vragen. De vergadering op het werk, wordt ineens vervangen door Microsoft Teams sessies. Even wennen om de collega’s vanaf de thuiswerkplek of de keukentafel te zien werken.

Het online vergaderen is voor de meesten onder jullie dus prima op te vangen. Het is een grotere uitdaging om vanuit huis te kunnen beschikken over de programma’s waar je op kantoor mee werkt.

Hoe lost Sumatra dit op?

Als budgethouder, projectmanager, inkoper, medewerker bedrijfsbureau of verkoper consumeer je dagelijks veel informatie, voornamelijk uit ERP-systemen als Exact Globe of Microsoft Dynamics. Als je op dit moment thuiswerkt, dan is de kans groot dat je geen toegang hebt tot deze systemen. Dit betekent dat je minder goed in staat bent om jouw werk goed uit te voeren en beslissingen te nemen.

Toegang via het internet

Als je niet over complete en actuele cijfers beschikt, moet je beslissingen nemen op basis van verouderde of zelfs geen informatie. Er kunnen zich dus situaties voordoen, die jij zou willen, nee moeten, weten. Maar deze belangrijke informatie bereikt jou niet. En dus ben je het haasje… Tenzij je via internet toegang hebt tot alle relevante informatie, bijvoorbeeld via de Sumatra WebClient. Dan ben je, ook buiten kantoor, altijd volledig op de hoogte.

Corona actie

De Sumatra WebClient met internet access was tot voor kort alleen beschikbaar in de Sumatra Universal en Enterprise edition. Omdat zoveel mensen op dit moment thuiswerken, hebben wij besloten om deze functionaliteit gratis beschikbaar te stellen in de Professional edition. Dit betekent dat honderden Sumatra gebruikers nu óók overal en altijd toegang krijgen tot alle voor hen relevante dashboards en interactieve overzichten. Ook thuiswerkers zijn dus goed geïnformeerd, en daarom hoeven zij niet meer te zeggen: “mijn naam is haas.” Met uitzondering van de familie Haas natuurlijk…

Denk je, ik wil niet langer het haasje zijn en ook overal en altijd kunnen beschikken over Operational Intelligence? Neem dan contact met ons op.

Ga terug naar de overzichtspagina