Tronix Lighting – user case

Dankzij Sumatra zijn bedrijfsprocessen verbeterd

Tronix Lighting is een oer-Hollands familiebedrijf dat als voorraadhoudende leverancier van Led verlichting al bijna 25 jaar is gespecialiseerd in lichtoplossingen voor de professionele markt.

“De uitrol van Sumatra ging bij ons verspreid in drie fases” vertelt CEO Maarten Verbruggen. “Om te beginnen hebben we alle Excel rapporten ‘ingeruild’ voor up-to-date Sumatra overzichten van onze belangrijkste bedrijfsvoering. Het was erg prettig dat de consultant ons hierbij op hoog niveau kon ondersteunen. We hebben eerst uitgebreid gesproken over onze bedrijfsvoering. Vervolgens heeft hij op basis van deze dialoog een uitgebreide set aan bruikbare overzichten ontwikkeld.”

Fase 1

Na de eerste dag consultancy werd er enige tijd met de nieuwe overzichten gewerkt. Vervolgens is er een tweede dag consultancy ingepland. Verbruggen vervolgt; “Tijdens deze tweede dag hebben we meer diepgang in de getallen aangebracht, zodat we vanuit de kengetallen steeds verder de diepte in konden gaan.

Fase 2

Daarna zijn we ons gaan richten op de trendlijnen, waarbij we met een voorspellende blik vooruit kunnen kijken. Vooral de voorraadanalyse is voor ons een onmisbaar instrument geworden. Dankzij de Sumatra analyses, kregen we veel beter inzicht in het voorraadverloop. Deze inzichten zijn van grote invloed op onze inkoop- en cashflow planning. We weten nu precies welke goederen we wanneer moeten inkopen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de lange levertijd vanuit het verre oosten. Maar we weten nu ook exact wanneer we dollars moeten aankopen. Dit alles levert ons een enorme besparing op.”

We zijn gaan werken met trendlijnen, waardoor wij ineens een vooruitziende blik kregen.

Fase 3

De derde dag consultancy is, in verband met de corona situatie, remote uitgevoerd. Dit was prima mogelijk, omdat de consultant ondertussen goed op de hoogt was van de situatie bij Tronix. “Tijdens dit derde consult, hebben we ons meer gericht op de toekomst”, vervolgt Verbruggen. “We zijn gaan werken met trendlijnen, waardoor wij ineens een vooruitziende blik kregen. De Sumatra rapportages werden ineens een soort marketingtool, die ons als het ware een 3D inzicht gaf. Wij kunnen nu vanuit meerdere dimensies alle actuele data analyseren, om zo beter te kunnen anticiperen. Het is fantastisch om te zien dat na de ingebruikname van Sumatra onze bedrijfsvoering enorm is veranderd.”

Dankzij Sumatra hebben we nu een veel beter inzicht in de voorraadbehoeftes.

Operationele inzichten

Bij operationele inzichten gaat het echt om de bedrijfsprocessen. De value-kant van het bedrijf zit ‘m in voorraad en artikelen, omloopsnelheid en de livecycle van een product. “Dankzij Sumatra hebben wij nu een veel beter inzicht in de voorraadbehoeftes. Sumatra biedt ons een voorspellende blik wanneer producten uit voorraad raken en dus moeten worden besteld. Omdat bijna allen in het verre oosten wordt gemaakt, is het voor ons essentieel om te weten wanneer we moeten bestellen. Dat is prachtig.”
“Financieel geeft Exact geen inzicht in dergelijke processen, zeker niet naar de toekomt toe. Sumatra geeft ons wel een signaal wanneer we in actie moeten komen. Wij kunnen dus heel gerichte actie ondernemen: producten bestellen, marketingacties voor niet of minder bestellende klanten of contact met de klant opnemen om de ontstane situatie te bespreken.”

Een investering die zich terugverdient

“De investering in Sumatra hebben wij al geruime tijd terugverdiend” aldus Verbruggen. “Maar dat geldt ook voor de consultancy. Wij kunnen op hoog niveau met de consultant ‘sparren’ en vervolgens zet hij onze informatiebehoefte om in heldere overzichten. Aarzel dus niet om ook te investeren in consultancy, is mijn advies.”

Onmisbare inzichten, die resulteren in flinke besparingen en een hogere productiviteit.

“Sumatra is een tool die binnen alle afdelingen van het bedrijf meer inzicht geeft. Wij zien snel waar werk aan de winkel is, want juist datgene dat aandacht verdient spring eruit. Voorheen was dit dagen puzzelen. Het is essentieel om te werken met actuele cijfers, alleen dan kan je adequaat handelen en hier gerichte actie op te ondernemen. Dankzij Sumatra zijn bedrijfsprocessen verbeterd.” Tot slot vertelt Verbruggen; “Sumatra is voor ons een onmisbare add-on op Exact. Het geeft ons onmisbare inzichten, die resulteren in flinke besparingen en een hogere productiviteit.”

Tronix Lightning
De voordelen van Sumatra zijn
Actuele data beter analyseren
Beter inzicht in voorraadverloop
Signalering wanneer te bestellen
Bedrijfsbreed een beter inzicht
Beter anticiperen op de actualiteit
Wil jij ook met Sumatra aan de slag? Maak dan een afspraak!
  • "Sumatra geeft onmisbare inzichten, die resulteren in flinke besparingen en een hogere productiviteit."

    Maarten Verbruggen | Tronix

  • "Sumatra biedt ons een voorspellende blik wanneer producten uit voorraad raken en dus moeten worden besteld."

    Maarten Verbruggen | Tronix

  • "Sumatra heeft onze bedrijfsvoering sterk verbeterd."

    Maarten Verbruggen | Tronix

Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2024 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play