+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
Operational Intelligence

Sumatra Operational Intelligence

Operational Intelligence brengt uw informatievoorziening naar een geheel nieuw niveau. Informatie is realtime en geeft altijd toelichting op de cijfers. Deze toelichting kan een verdere specificatie zijn (onderliggende informatie), maar ook informatie uit andere gebieden of bronnen bevatten (bijbehorende informatie). Deze innovatieve presentatievorm biedt dan ook veel meer mogelijkheden dan klassieke rapportages. Rapportages in Excel en de traditionele lijsten tonen in de meeste gevallen alleen getallen en hooguit een simpele drill-down mogelijkheid. Een eventuele vraag wordt bij deze rapportagevormen dus niet beantwoord. Dit in tegenstelling tot Sumatra 2019, de juist wel altijd de verklarende details toont.

De voordelen van Operational Intelligence:

  • Overzicht door inzicht
  • Realtime en overal beschikbaar
  • In één oogopslag zien wat uw aandacht behoeft, en waarom!
  • Iedereen is altijd op de hoogte
  • Sneller en beter beslissen

Operational Intelligence is een andere rapportagevorm dan Business Intelligence (BI). BI biedt de gebruiker volledige vrijheid in het analyseren van informatie. Dit kan nuttig zijn voor een marketingmanager, die allerlei dwarsdoorsnedes wil maken. Omdat het overgrote deel van de organisatie meer baat heeft bij gestructureerde informatie, kiest Sumatra bewust voor een eenduidige en overzichtelijke presentatievorm. Minder vrijheid maar meer zekerheid, omdat iedereen kijkt naar dezelfde waarheid. Dagelijks werken duizenden gebruikers naar tevredenheid met Sumatra 2019. Bent u benieuwd welke voordelen onze klanten behalen dankzij Sumatra 2019, bekijk dan de pagina over onze referentenonze klanten en onze video’s.

Toelichten, verklaren en beslissen

Sumatra Operational Intelligence heeft het bieden van de toelichting als uitgangspunt. Door gebruik te maken van componenten die slim samenwerken, krijgt u inzicht in de opbouw van informatie en daarmee de verklaring van de getallen. Goed inzicht staat aan de basis van juiste beslissingen, en deze beslissingen helpen uw organisatie verder.

Beslissen

In iedere organisatie nemen medewerkers regelmatig grote en kleine beslissingen die de bedrijfsvoering beïnvloeden. Informatie voor deze beslissingen komt voor een belangrijk deel uit bronnen binnen de organisatie zoals Exact, Dynamics NAV (Business Central) of een CRM systeem. Een goede informatievoorziening legt daarmee de noodzakelijke basis voor goede beslissingen.

Realtime

Operational Intelligence geeft u de mogelijkheid te beslissen op basis van actuele informatie in plaats van periodieke rapportage of iedere nacht bijgewerkte dashboards. Omdat met Sumatra 2019 informatie direct beschikbaar is, zullen er minder verrassingen optreden en betere beslissingen worden genomen. Uw organisatie zal sneller en effectiever kunnen handelen.

Interactief

Sumatra Operational Intelligence biedt precies de combinatie waarmee u processen beter kunt gaan sturen. Omdat Sumatra 2019 realtime informatie op interactieve wijze aanbiedt, kunt u zowel hoofdlijnen als bijbehorende informatie beschikbaar stellen aan de eindgebruiker. Door slim gebruik van interactieve rapportages zien medewerkers alleen informatie die voor hen relevant is. Zo blijft iedereen met een minimum aan tijd goed geïnformeerd.

Empower uw medewerkers, klanten en leveranciers

Met Sumatra 2019 is het eenvoudig om informatie breder binnen, maar ook buiten, uw organisatie in te zetten. Door alle uitvoerende medewerkers beter te informeren, stelt u hen in staat efficiënter te werken en betere beslissingen te nemen. U kunt ook uw klanten en leveranciers inzage geven in alle voor hen relevantie informatie zoals (historische) facturen, openstaande bestellingen en relevante statistieken. Uw relaties zullen uw medewerkers dus minder vaak ‘lastigvallen’ met informatie aanvragen. Uw klanten en leveranciers krijgen toegang tot uw systeem wanneer het hen uitkomt en u verhoogt zo uw servicegraad.

Sumatra - Vraag productinformatie aan