Medz Europe | user case

Medz Europe is een groothandel in o.a. beschermende kleding en latex handschoenen. Tijdens de coronatijd is de vraag naar deze producten sterk toegenomen. De operationele inzichten van Sumatra zijn, juist nu, ontzettend belangrijk ter ondersteuning van de dagelijkse werkzaamheden. Operations Director Paul Schmits heeft dan ook geen spijt van de aanschaf van Sumatra.

Juist nu behoefte aan actuele cijfers

“Met Sumatra kunnen we, vooral nu in deze drukke periode, onze operationele processen beter bewaken en sturen op basis van actuele inzichten. Sumatra werkt sneller en prettiger dan Excel, zeker als je alleen op de afwijkingen focust. Alles dat conform verwachting presteert, behoeft geen of minder aandacht. Dat is bij uitstek wat Sumatra doet; op hoofdlijnen tonen wat aandacht behoeft, om vervolgens te kunnen inzoomen naar de details die deze afwijking verklaren.”

Snelle implementatie

“Voor de implementatie van Sumatra hebben we 2 dagen een consultant over de vloer gehad” vertelt Schmits. “Hij had een uitgebreide basis aan operationele overzichten neergezet en mij de basisbeginselen van de Sumatra Builder uitgelegd. Inmiddels kan ik, na een dag cursus, zelf interactieve rapportages voor mijzelf en mijn collega’s maken. Voor mijn collega heb ik bijvoorbeeld een overzicht gemaakt van onbezette magazijnlocaties van bepaalde groottes.”

Het is een groot voordeel dat je met Sumatra alle tabellen in één keer ziet. Dat biedt veel voordelen t.o.v. het werken met kubussen.

Geen beperking van kubussen

“Het werken met de Sumatra Builder is leuk. In het verleden werd ik vaak beperkt, omdat benodigde velden niet in de kubussen aanwezig waren, of omdat ik data uit meerdere kubussen wilde combineren. Daarom werd ik vaak genoodzaakt om zelf te gaan knutselen. Met Sumatra is alles al bedacht en voorbereid, waardoor de Dynamics BC-database echt heel overzichtelijk is. Het is een groot voordeel dat je met Sumatra alle tabellen in één keer ziet. Dat biedt enorm veel voordelen t.o.v. het werken met kubussen. Omdat Sumatra de verbinding met de Microsoft SQL-database al intelligent heeft voorbereid, kan ik in een handomdraai gecombineerde overzichten maken. Dit is een enorme pré, want voorheen was het soms een zoektocht van 3 uur om de juiste data te vinden en te combineren. Met Sumatra is dit bijna kinderspel geworden.”

Wij hebben lang met Excel gewerkt en gekeken naar andere opties, en zijn tot de conclusie gekomen dat Sumatra de juiste oplossing is!”

Onmisbare aanvulling op Dynamics BC

Tot slot vertelt Schmits; “Ik heb geen seconde spijt gehad van de aanschaf van Sumatra. Sumatra biedt mij en mijn collega’s nieuwe inzichten en met Sumatra kan veel meer dan je denkt. Ik heb lang met Excel gewerkt en gekeken naar andere opties, maar ben tot de conclusie gekomen dat Sumatra, aanvullend op Microsoft Dynamics NAV én Business Central, de juiste oplossing is!”

Over Medz Europe

Familiebedrijf Medz Europe is importeur/groothandel van een volledig assortiment medische verbruiksartikelen, farmaceutica en drogisterij artikelen. Naast alle gerenommeerde fabrikanten levert Medz Europe disposable handschoenen en kleding onder eigen merken AllWear, AltairMed, Eurogloves en Merbach, of in private label. Medz Europe BV heeft haar kantoor en magazijn in Amersfoort. Vanuit hier worden klanten in verschillende Europese landen binnen 48 uur beleverd.

MedZ europe
De voordelen van Sumatra zijn
Geen beperking van kubussen
Overzichtelijke schermen
Snel geïmplementeerd
Zelf aan de slag na 1 dag training
Altijd actuele cijfers
Wil jij ook met Sumatra aan de slag? Maak dan een afspraak!
  • "Sumatra werkt veel sneller en prettiger dan Excel."

    Paul Schmits | Medz Europe

  • "Het is een groot voordeel dat je met Sumatra alle tabellen in één keer ziet. Dat biedt veel voordelen t.o.v. het werken met kubussen."

    Paul Schmits | Medz Europe

  • "Omdat Sumatra de verbinding met de Microsoft SQL-database al intelligent heeft voorbereid, kan ik in een handomdraai gecombineerde overzichten maken."

    Paul Schmits | Medz Europe

Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2024 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play