16 januari 2018

Zonder doel geen resultaat

“Our goals can only be reached through a vehicle of a plan, in which we must fervently believe, and upon which we must vigorously act. There is no other route to success.” 

Deze uitspraak van Pablo Picasso is zeker ook vandaag de dag nog zeer toepasselijk. De meest succesvolle ondernemers van deze tijd, zoals bijvoorbeeld Elon Musk en Richard Branson, hebben één ding gemeen. Ze stellen doelen. Want zonder doel is er nooit een gewenst resultaat. Voor een meetbaar resultaat heb je specifieke doelstellingen nodig, voor zowel de lange- als de korte termijn. De focus ligt op de lange termijn en daar worden de korte termijnacties op aangestuurd.

Een verborgen schat

Iedere ondernemer zou graag meer omzet en vooral marge willen halen uit de bestaande klantenkring, een betere cashflow willen bewerkstelligen, of meer geld besparen door minder budgetoverschrijding en een lagere voorraadwaarde. Dit zijn enkele voorbeelden van doelstellingen die zeer goed en op korte termijn haalbaar zijn. Een goede informatievoorziening kan hierbij ondersteunen. De meeste bedrijven beschikken al over een ERP of CRM systeem, die vaak vaak een schat aan nuttige data bevat. De uitdaging zit erin om deze informatie er op de juiste manier aan de gebruiker te presenteren wanneer hij of zij deze nodig heeft.

Het nieuwe werken

Bij veel bedrijven zijn de periodieke rapportages de enige meetlat. Dat betekent veelal dat er achter de feiten aan wordt gelopen. Dat is vandaag de dag niet meer nodig. Door hedendaagse technologie heeft ‘het nieuwe werken’ zich bewezen. Informatie is plaats- en tijd onafhankelijk verkrijgbaar. Door iedereen, op iedere gewenste locatie. Op die manier kan er snel geschakeld worden, fouten worden binnen no-time hersteld en kan er, indien nodig, direct worden bijgestuurd. Het digitale tijdperk waar we nu in leven biedt grote voordelen voor bedrijven. En het zou zonde zijn om daar niet optimaal gebruik van te maken.

Het hefboomeffect

Een ander voordeel van deze tijd is dat software bepaalde processen gemakkelijk kan automatiseren. Hoe meer er wordt geautomatiseerd en wordt uitbesteed, hoe meer tijd er over is voor andere, meer belangrijkere, zaken. Met de juiste software staat u niet meer voor een voldongen feit, maar kan er vroegtijdig actie worden ondernomen. Zo kun je budgetoverschrijdingen en hoge voorraadlasten voorkomen. Vanzelfsprekend is de benodigde software niet gratis te downloaden. Dat vergt een investering, in geld en ook in tijd. Want software werkt pas optimaal als deze goed is ingericht. Alleen dan zijn de resultaten optimaal. Die aanschaf is binnen de kortste tijd terugverdiend. Dit wordt het hefboomeffect genoemd, de opbrengst van de acties ligt hoger dan de prijs om deze acties te bewerkstelligen. De in de tweede alinea omschreven doelstellingen kunnen dus vaak gemakkelijk worden bereikt. Er is alleen een vehicle of a plan voor nodig of in dit geval de juiste software-implementatie.

Wil jij ook alle aanwezige informatie altijd en overal beschikbaar hebben, overzichtelijk op één scherm geprojecteerd zodat jouw doelstellingen behaald kunnen worden? Neem dan nu contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Ga terug naar de overzichtspagina