4 september 2019

Zie ginds komt de stoom uit zijn oren vandaan…

Arme Sinterklaas. En dan gaat het ons nog niet eens om de zwartepietendiscussie. De beste man staat stijf van de stress, want alles moet op 5 december klaar zijn. Uitstel is in zijn geval geen optie. Hoe lost hij dat eigenlijk op?

Onverkoopbare voorraad

De voorbereiding van pakjesavond is een complex logistiek proces. Je moet namelijk voldoende producten op voorraad hebben om teleurgestelde kinderen te voorkomen. Maar je wilt ook niet met onverkoopbare voorraad blijven zitten en onnodige kosten maken. Zeker als ze volgend jaar uit de mode zijn en dus ‘incourant’ raken. Er moet dus slim worden ingekocht, maar hoe?

Verouderde cijfers

Inkopen, zeker in grote aantallen, blijft dus altijd een risico. Zoals met bijna alles, is informatie noodzakelijk voor het nemen van de juiste beslissing. De Sint kan zich natuurlijk baseren op de statistieken van vorig jaar. Maar deze verouderde cijfers zijn uiteraard geen garantie voor succes. Hij dient dus te beschikken over up-to-date informatie ter ondersteuning van de besluitvorming.

Slim inkopen

De concurrentie, vooral van online winkels, is moordend. Dus moet de Sint de marges goed bewaken. Dat kan onder andere door just-in-time delivery. Dit betekent dat er goede afspraken moeten worden gemaakt met de leveranciers. Maar ook dat het eigen productieproces goed moet worden bewaakt. Want alle cadeaus moeten op 5 december bij de klanten worden afgeleverd. Een pittige uitdaging, maar dat hoeft het niet te zijn. Tenminste, als de Sint beschikt over Operational Intelligence. Want dit zorgt ervoor dat hij en zijn collega’s beschikken over complete en actuele informatie, waardoor het beslissen wordt versneld en vereenvoudigd.

Het beste cadeau

Wij begrijpen dat jij geen Sinterklaas bent. En dat jij misschien geen logistieke uitdagingen hebt. Maar ook jij moet dagelijks beslissingen nemen. Ook voor die beslissingen heb jij goed inzicht nodig, en jouw collega’s ook. Operational Intelligence kan hierbij perfect ondersteunen. Dus zet onze software snel op jouw verlanglijstje. Wie weet ben je nog op tijd!

Meer informatie? Neem vandaag nog contact met ons op.

Ga terug naar de overzichtspagina