20 december 2019

Yesterday’s news

Het is dinsdagochtend. Onder het genot van een kop koffie bereidt Johan twee externe afspraken voor. Hij zoekt uit hoe lang het rijden is naar de eerste afspraak en pakt de krant van maandag, om te zien of er gisteren nog wegwerkzaamheden op zijn route waren. Hij drinkt zijn koffie op en stapt in de auto, op weg naar de eerste afspraak.

Weer thuis gaat Johan snel dineren, want hij gaat naar Amsterdam voor een concert van zijn favoriete band. Omdat hij met de trein gaat, en nog een flink stuk moet lopen, leest hij het weerbericht in de krant van gisteren, om te bepalen of hij een paraplu meeneemt.

Wat klopt hier niet?

Dit klopt toch niet, horen we je denken. En dat zijn we helemaal met jou eens! Waarom zou je beslissingen van nu baseren op informatie van gisteren? In plaats van de krant van maandag kon Johan natuurlijk veel beter online de actuele situatie raadplegen, toch?

Ook op kantoor

Je bent het ongetwijfeld met ons eens, dat het raar is dat Johan het normaal vond om informatie van maandag te gebruiken ter ondersteuning van zijn beslissingen op dinsdag. Want er zijn natuurlijk apps beschikbaar met actuele informatie. Privé willen en kunnen we altijd beschikken over actuele data. Het gekke is, dat dit op kantoor vaak heel anders is. Veel mensen vinden het volstrekt normaal om op kantoor wél met verouderde informatie te werken. Daar vinden we het vaak wél acceptabel om beslissingen te nemen op basis van verouderde data. Bij veel bedrijven beschikken medewerkers niet over actuele rapportages, omdat de IT-afdeling iedere nacht data in een Data Warehouse importeert. Zodat wij dan de volgende dag op deze (verouderde) data kunnen rapporten.

Beslis op basis van actuele informatie

De kans is groot dat Johan in een vette file terecht kwam, of een flinke plensbui op zijn hoofd kreeg. Net als de kans groot is, dat ook u verkeerde beslissingen neemt als u zich baseert op cijfers van gisteren. Er wordt verwacht dat u beslissingen neemt op basis van de situatie van nu. Daarom moet u ook kunnen beschikken over de informatie van nu. Inclusief alle verklarende details. Alleen dan kunt u de juiste beslissing nemen!

Sumatra is al 23 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen van Operational Intelligence. Onze software helpt onze klanten bij het nemen van beslissingen, omdat zij altijd en overal beschikken over complete en actuele informatie.

Wil jij dat ook? Neem dan eens contact met ons op.

Ga terug naar de overzichtspagina