26 maart 2017

Willen we ‘big data’? Nope! Willen we ‘smart data?’ Yep!

Ben je 45 jaar, heb je schoenmaat 43 en is blauw bovendien jouw favoriete kleur, dan is Sumatra software jou op het lijf geschreven! Ben je iets jonger, brildragend en in het bezit van een labrador? Ook dan val je ‘in de prijzen’. Voldoe je niet aan deze criteria, en die kans is niet ondenkbaar, dan doen we ook niet moeilijk. Sumatra is er namelijk voor iedereen!

Zó simpel? Hoe dan?

In de vorige blogs hebben we uitgelegd dat werken met een programma als Excel vaak leidt tot ontijdige, deels irrelevante en onjuiste informatie. En dus tot verkeerde beslissingen. ‘Kunnen jullie het beter dan?’, horen we je denken. Inderdaad, dat kunnen wij! En niet alleen omdat wij dat vinden, maar vooral omdat wij opmerkingen van klanten als ‘Is het echt zo simpel?’ en ‘Hoe kunnen jullie nu al met resultaten komen?’ niet zelf hebben verzonnen. Ons probleem is echter dat we, althans tot vandaag, wat moeite hebben om tijdens een borrelpraatje even snel uit te leggen hoe we dat doen. Dus als je even een bakje nootjes pakt en een lekker drankje, dan gaan we een poging wagen.

De magie van Sumatra Software

Zonder ons ‘geheim’ volledig prijs te geven, zit ons succes deels in het feit dat wij met onze operationele rapportages, in tegenstelling tot anderen, ‘direct op de database’ werken. Bij aanvang kunnen wij direct aan de slag waar anderen eerst bezig zijn de data voor te bewerken. Hierdoor is het bij ons zogezegd al informatie waar het bij anderen nog losse data is. Die data moet dan eerst nog eens worden opgehoest via eindeloze rapportages. We willen tenslotte niets over het hoofd zien. Vaak wordt daar als tussenstap ook nog eens een data warehouse tussen gezet. Maar data wordt pas bruikbare informatie wanneer deze relevant, betrouwbaar en tijdig is. Sumatra presenteert informatie op efficiënte wijze in kleine blokjes. Door deze blokjes slim te combineren ontstaat een geavanceerd inzicht. Deze bevat niet alleen inzicht op hoofdlijnen, maar ook detailspecificaties. Die kleine blokjes zijn belangrijk voor de informatieoverdracht. Het leest sneller en kleine stukjes data ophalen belasten de server beperkt. Realtime en complete informatie is dus heel gewoon met Sumatra.

Rapportages als ‘asset’ i.p.v. kostenpost

Door informatie zo laag mogelijk in de organisatie aan te bieden, kunnen medewerkers meteen actie ondernemen. Dit bevordert de dynamiek en werkt efficiency in de hand. Medewerkers zijn immers niet langer afhankelijk van collega’s voor de benodigde informatie. Sumatra presenteert deze gegevens bovendien zeer overzichtelijk met als stelregel: ‘We verlaten het scherm niet’. Oftewel: geen gehannes met allerlei submenu’s en -pagina’s. De tijd van de ‘diverse lijstjes’ en denken dat automatisering er alleen is voor bedrijfsprocessen en ophoudt bij rapportages is voorbij. Automatiseren van rapportages en interpretatie van data is geen toekomstmuziek meer. Op die manier bekeken zijn rapportages ook geen kostenpost meer, maar juist een opbrengst of ‘asset’. Sumatra Software bewijst dat al jaren!

Eerst zien, dan geloven? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Ga terug naar de overzichtspagina