5 april 2018

Voorkomen is beter dan genezen

In de praktijk zien wij dat veel organisaties en bedrijven onvoldoende grip op hun operationele processen hebben. Hierdoor worden er onnodige fouten gemaakt en door het ontbreken van actueel inzicht worden deze pas later ontdekt en dus ook later hersteld. Dit heeft allerlei nadelige gevolgen die helemaal niet nodig zijn. Hoe? Dat lees je in dit blog.

Beslissen op basis van de situatie van nu

Veel organisaties en bedrijven in de BeNeLux werken met ERP-systemen als Microsoft Dynamics NAV en Exact Globe. Omdat de informatie in deze systemen versnipperd ligt opgeslagen, ontbreekt een goed totaalbeeld. En worden er dus aanvullende periodieke rapportages gemaakt om toch tot een overzicht te komen. Deze traditionele manier van rapporteren geeft meestal geen compleet en zeker geen actueel beeld. Terwijl we wel worden geacht om te beslissen op basis van de huidige situatie. Voor het nemen van accurate beslissingen hebben we dus niet voldoende aan de eindstand van vorige maand.

Sumatra Operational Intelligence

Operational Intelligence ondersteunt vooral de processen van nu. Door beter en sneller te begrijpen wat er aan de hand is, worden fouten voorkomen of sneller hersteld. Denk bijvoorbeeld aan teveel ingekochte producten, die vervolgens met korting worden verkocht of zelfs volledig moeten worden afgeschreven. Of een verkeerd uitgeleverde order. Dit kost u niet alleen onnodig geld, maar leidt ook tot imagoschade bij jouw klant.

Minder fouten en een beter resultaat

Dankzij een compleet inzicht in de huidige situatie kun je in de operationele organisatie kort op de bal spelen. Dit zorgt voor minder fouten en daardoor een beter resultaat. De innovatieve software van Sumatra biedt meer dan alleen KPI Dashboards en managementrapportages en is daarom een onmisbaar onderdeel in uw dagelijkse besluitvorming.

Wil je ook liever voorkomen dan genezen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ben je al klant en ken je iemand die volgens jou ook voordeel kan behalen met Operational Intelligence? Deel dit artikel dan gerust.

Ga terug naar de overzichtspagina