Toi-Toys | User case

Door de overstap van Exact Globe naar Dynamics NAV leek aan de samenwerking met Sumatra Software een einde te komen. Leek. Want ook Dynamics NAV bleek prima uit de voeten te kunnen met onze rapportages.

Meteen naar de cloud

Bart Daams is Compliance Manager bij Toi-Toys en vanuit die functie in de praktijk ook Kwaliteitsmanager. Dat zit als volgt. “Wij hebben ons eigen merk Toi-Toys op de verpakkingen staan. Daardoor worden wij als importeur wettelijk aangemerkt als fabrikant en moeten dus voldoen aan eisen ten aanzien van veiligheid en milieu”, legt Daams uit. “Dat soort processen zitten ook in ons ERP-systeem verwerkt. Vorig jaar mei zijn we in dat opzicht overgegaan van Exact Globe naar Dynamics en ook meteen de cloud in gegaan. We hadden eigenlijk niet stilgestaan bij de vraag of de software van Sumatra ook de database van Dynamics NAV zou kunnen bevragen. Ook de implementatiepartner van Dynamics had zo zijn twijfels, al had dat waarschijnlijk ook een commerciële reden.”

Pijnpunt

“Dat had vermoedelijk meer te maken met het feit dat Dynamics NAV van Microsoft is en zij hoopten wellicht de rapportagetool Power BI, eveneens van Microsoft, te kunnen verkopen. Martin de Sain van Sumatra heeft toen in een gesprek aan mij uitgelegd dat Sumatra al jaren met diverse gebruikers van Dynamics NAV werkt. Geen enkel probleem dus. Sumatra kan beide databases blijven bevragen dus wij zijn ook geen cijfers uit het verleden kwijtgeraakt. Daarnaast heeft Martin nog eens haarfijn het voordeel van realtime werken uitgelegd. Bij Power BI, en veel andere aanbieders, kan dat niet en moet je daarvoor periodieke updates instellen. Het werkelijke pijnpunt zat hem in het werken met Azure. Dat is het cloudplatform van, jawel, Microsoft.”

Bij Power BI is realtime vaak niet mogelijk, maar moet je periodieke updates instellen.

Erg enthousiast

Men had bedenkingen bij de beveiliging en daar hadden ze op zich wel een punt. Sumatra werkt immers live op de data en dan gaat er als het ware telkens een poortje open naar de database. Dit is vrij eenvoudig opgelost door in te loggen via een VPN en een deel van de cloudserver af te schermen en te werken met een private instance in plaats van shared instance. De cloud provider was heel enthousiast over de performance van Sumatra en de zeer lage belasting van de server. Na een paar maanden testen werd er alsnog groen licht gegeven. We hebben toen met vijf collega’s ook een training gevolgd om zelf rapportages te kunnen samenstellen via Sumatra Builder. We werkten namelijk toen nog met een oude Excel plug-in.”

De cloud provider was heel enthousiast over de hoge performance van Sumatra en de zeer lage belasting van de ISV-server.

Training

“Builder is erg intuïtief opgezet zodat ook collega’s die weinig affiniteit met IT hebben er snel mee overweg kunnen. We kunnen hierdoor veel sneller inspelen op veranderende behoeftes vanuit de organisatie. Sumatra heeft voor ons dus louter voordelen en is nog zeer betaalbaar ook.”

Toi-Toys over Sumatra
Wij ervaren de volgende voordelen
Zeer hoge performance
Realtime informatie
Enthousiaste Cloud provider
Prima training
Koppelt met Dynamics NAV & Exact
Wil jij ook met Sumatra aan de slag? Maak dan een afspraak!
  • "Sumatra heeft voor ons louter voordelen en is ook zeer betaalbaar."

    Bart Daams | Toi-Toys

  • "Onze cloud provider is heel enthousiast over de performance van Sumatra en vooral de zeer lage belasting van de server."

    Bart Daams | Toi-Toys

  • "Dankzij de training groeide het enthousiasme over Sumatra binnen ons team exponentieel."

    Bart Daams | Toi-Toys

Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2020 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play