Rijnmond | User case

Sumatra is voor de budgethouders een heel handig instrument

De kijkers, luisteraars en online gebruikers van Rijnmond (voorheen RTV Rijnmond) zijn altijd op de hoogte van het laatste nieuws en dus goed geïnformeerd. Dat geldt ook voor de budgethouders van de regionale omroep zelf. Benieuwd hoe ze dit voor elkaar krijgen?

Altijd en overal bereikbaar

Rijnmond is de relevante publieke omroep & calamiteitenzender van alle mensen die werken en wonen in Zuid-Holland Zuid voor lokale content, onafhankelijke journalistiek en betrouwbare informatievoorziening. De betrokken regionale mediapartner die altijd en overal bereikbaar en toegankelijk is op het moment dat zij het wensen.

Altijd goed geïnformeerd

Rijnmond werkt al jarenlang met Exact Globe voor de financiële- en projectadministratie. Omdat budgethouders geen toegang hebben tot de administratie, maken zij gebruik van Sumatra. Marjon Becker, controller bij Rijnmond, hierover: “Wij hebben diverse budgetverantwoordelijke MT-leden binnen het bedrijf. Het is voor hen belangrijk dat ze een actueel inzicht hebben in de budgetruimte van de projecten waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Voor dit overzicht hoeven zij niet in de boekhouding te kijken, omdat zij toegang tot alle relevante informatie hebben via Sumatra.”

Sumatra is echt een mooi systeem, ik ben er erg blij mee!
sumatra vis

Inzicht op afdelingsniveau

“Sumatra is voor de budgethouders een heel handig instrument. Het biedt hen inzicht in bepaalde financiële gegevens, zonder toegang te hebben in het financiële systeem. Ze kunnen dus belangrijke financiële data inzien, maar niet muteren of wijzigen. Omdat ik de gebruikersrechten toeken, kan ik zelf bepalen welke gegevens ze wel of niet kunnen zien, bijvoorbeeld afgeschermd op afdeling.

Tot op detailniveau

“Wat ik ook erg mooi aan Sumatra vind”, vervolgt Becker, “is dat de budgethouders eenvoudig inzichtelijk hebben hoe hun uitgaven t.o.v. de begroting staan. Voor de budgetverantwoordelijke collega’s is het erg belangrijk, dat ze dieper op de materie kunnen ingaan. Als bijvoorbeeld de programmakosten op de begroting uitlopen, kunnen ze doorklikken naar alle relevante details, en zelfs de journaalpost en inkoopfactuur zien. Ze kunnen dit allemaal zelf opzoeken, zodat de financiële administratie hierover geen vragen meer krijgt.”

Budgethouders kunnen doorklikken naar alle relevante details, en zelfs de journaalpost en inkoopfactuur zien.

Training

“Om ook zelf aan de slag te kunnen gaan met Sumatra, heb ik een Builder training gevolgd. Dankzij de training ben ik nu prima in staat om zelf rapportages te maken. De Sumatra Builder is een prettige tool om mee te werken. Als het maken van een complex rapport is gelukt, dan is dat erg leuk. Het werkt een beetje verslavend. Helaas ontbreekt mij soms de tijd om nog meer rapporten te maken. Als Sumatra in de toekomst een gevorderden training organiseert, dan zal ik daar zeker aan deelnemen. Ik weet zeker dat ik dan nog meer uit Sumatra kan halen.” Tot slot vertelt Becker: “Sumatra is echt een mooi systeem, ik ben er erg blij mee!”

RTV Rijnmond over Sumatra
Wij ervaren de volgende voordelen
Actueel inzicht in budgetruimte
Overal en altijd beschikbaar
Incl. alle relevante details
Inzicht op afdelingsniveau
Zelf overzichten maken
Wil jij ook met Sumatra aan de slag? Maak dan een afspraak!
  • "Omdat budgethouders geen toegang hebben tot de administratie, maken zij gebruik van Sumatra."

    Marjon Becker | Rijnmond

  • "Dankzij de training ben ik nu prima in staat om zelf interactieve rapportages te maken."

    Marjon Becker | Rijnmond

  • "Alle budgethouders hebben met Sumatra actueel inzicht in de budgetruimte van de projecten waarvoor zij verantwoordelijk zijn."

    Marjon Becker | Rijnmond

Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2024 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play