18 oktober 2017

Onbeperkt presenteren in de markt voor arbeidsbeperkten

Werken. We kunnen er, vaak ongemerkt, flink over klagen. Gelukkig volgt er in sommige gevallen nog wel een relativering in de trant van ‘We mogen blij zijn dat we werk hebben’. Inderdaad. Want je zal maar een van die bijna 500.000 mensen zijn met een arbeidsbeperking of om andere redenen een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Gelukkig zijn er sociale werkbedrijven die daar – letterlijk en figuurlijk – werk van maken. Het is in feite ‘big business’ met ‘big data’ en bij dat laatste valt veel te verbeteren.

Meerdere systemen tegelijk

Met de introductie van de Participatiewet in 2015 zijn in wezen drie oude regelingen samengevoegd. Met een scala aan bedrijven en instellingen die zich op deze markt begeven, variërend van gemeenten en uitvoeringsinstanties tot (bemiddelings)bedrijven en job coaches, is het beheer van persoons- en andere gegevens een enorme uitdaging. Zeker als je, zoals bij veel sociale werkbedrijven, met meerdere systemen tegelijk werkt. In de regel zijn dat Microsoft Dynamics NAV, Exact Globe en COMPAS. Bij een rondgang langs SW-bedrijven bleek het flink te knellen als het gaat om snel vinden van de relevante, actuele en correcte data.

Lees ook de referentieverhalen van Empatec en MTB.

‘Magie’

Sumatra werkt net als de meeste SW-bedrijven met SQL-databases waardoor onze eerder beschreven ‘magie’ ook in deze branche wonderen kan verrichten. Dat wil zeggen: realtime de gevraagde data uit de diverse systemen bundelen en krachtig in één scherm of rapportage presenteren. Waar nodig kunnen bepaalde gegevens worden afgeschermd; de informatierechten van een afdelingsmanager verschillen nou eenmaal van die van een verzuimmanager of een afdeling P&O. Meerdere SW-bedrijven werken inmiddels al naar volle tevredenheid met Sumatra. Dat geldt uiteraard ook voor duizenden gebruikers in het reguliere bedrijfsleven. Ook dat kent bij ons geen beperkingen…

Weten hoe wij ook jouw sw-bedrijf kunnen helpen met Operational Intelligence? Neem dan hier contact met ons op

Ga terug naar de overzichtspagina