MTB | User case

We waren op zoek naar Business Intelligence. We hebben toen meerdere oplossingen bekeken, maar bij Sumatra hadden we direct een goed gevoel

Regelmatig nemen wij u mee naar onze klantenkeuken. Dit keer gaan we langs bij MTB, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunt in het vinden van werk. Sinds eind 2018 maakt MTB gebruik van Sumatra, als aanvulling op Microsoft Dynamics Business Central en COMPAS.

We zijn heel gecharmeerd van Sumatra

Bij de demonstratie werd voor Roger Gorissen, Karel Bressers en drie collega’s direct duidelijk dat Sumatra goed aansloot bij de wensen. “We waren op zoek naar een BI-achtig iets. We hebben toen meerdere oplossingen bekeken, maar bij Sumatra hadden we direct een goed gevoel. De overzichtelijk opgebouwde, interactieve schermen en het gebruiksgemak sluiten perfect aan bij de behoefte van onze medewerkers. Sumatra geeft de gebruikers goed inzicht” vertelt Bressers.

De belofte is waargemaakt

“De verkoper van Sumatra had ons een hoge performance voorgespiegeld, zonder dat een Data Warehouse nodig zou zijn. Wij dachten: eerst zien, dan geloven. Maar Sumatra heeft de belofte volledig waargemaakt: realtime rapportages op onze operationele omgeving met een hoge performance. We hebben geen addertjes onder het gras kunnen ontdekken. De performance en het gebruiksgemak van Sumatra zijn echt goed te noemen”, aldus Gorissen.

De budgethouders kijken niet of nauwelijks in Dynamics BC. De informatie in Sumatra is voor hen veel beter bruikbaar.

Budgethouders

“Ik denk dat met Sumatra de cijfers echt gaan leven. Zeker omdat budgethouders bij vragen eenvoudig naar de details doorklikken en zien wat de onderliggende mutaties zijn. Wat daarbij zeker helpt, is dat de budgethouders binnen de Sumatra 2019 rapportages zelfs de gescande inkoopfacturen kunnen inzien” vertelt Karel Bressers, Afdelingsleider Business Control van MTB. “Voor de gebruikers is Sumatra een openbaring, omdat men nu zelf direct ziet wat er speelt, zonder afhankelijk te zijn van de informatie vanuit de financiële administratie. Dit verhoogt de betrokkenheid van de medewerkers en verbetert de informatievoorziening in grote mate. Fouten worden eerder ontdekt en hersteld.”

Met Sumatra worden fouten eerder ontdekt en hersteld.
sumatra vis

MT-overleg

Roger Gorissen, Manager Financiën & Faciliteiten, vult aan: “Tijdens de bespreking van de maandrapportage hebben Karel en ik Sumatra beschikbaar op onze tablets. Bij vragen of onduidelijkheden kunnen wij direct het antwoord opzoeken. We hebben hiervoor geen toegang tot Dynamics NAV nodig, want Sumatra beantwoordt direct al onze vragen.”

Snel en nauwkeurig

“Wij zijn verbaasd hoe snel, nauwkeurig en handig het werken met Sumatra 2019 is”, vervolgt Bressers. “Als we voorheen de omzet per debiteur met Jet Reports raadpleegden, dan duurde dat zomaar 20 minuten. Dat was lang wachten. Met Sumatra draait even het visje om en je hebt direct het interactieve rapport op het scherm. Sumatra werkt echt veel sneller.”

Verdere uitrol

Op dit moment wordt er op de financiële administratie en door 10 budgethouders met Sumatra gewerkt. Binnenkort wordt Sumatra verder uitgerold en zullen zo’n 50 medewerkers met Sumatra 2019 gaan werken. “Het mooie is dat we hiervoor maar één Sumatra-overzicht nodig hebben. Want iedere budgethouder die inlogt, krijgt alleen zijn of haar eigen kostenplaatsen te zien”, vertelt Gorissen. “De budgethouders kijken niet of nauwelijks in Dynamics BC. De informatie in Sumatra is voor hen veel beter bruikbaar.” Bressers vult aan: “We hopen een stuk betrokkenheid te krijgen.”

Sumatra heeft de belofte volledig waargemaakt: realtime rapportages op onze operationele omgeving met een hoge performance.
sumatra vis

“Het was een hele goede zet van de consultant om ook direct relevante informatie over de klant en leverancier binnen het budgetrapport beschikbaar te maken. Dankzij deze toevoeging krijgt de budgethouder een nog completer beeld. Niet alleen van budget vs. realisatie, maar ook een vergelijking met vorig jaar. Geen vraag blijft onbeantwoord, omdat alles binnen één scherm beschikbaar is.” Voor de commerciële afdeling is een eerste ontwerp gemaakt van een tegel die aansluit op hun informatiebehoefte. Eenzelfde soort rapportage wordt ontwikkeld voor inkoop.

Nu vier bedrijven in Sumatra

aast het overzicht voor de budgethouders is ook een overzicht gebouwd om de totale (geconsolideerde) financiële rapportage van de verschillende onderdelen van de MTB-groep te presenteren in Sumatra. Sumatra biedt hiervoor een uitstekende oplossing. Gorissen hierover: “De consultant van Sumatra had in minder dan een dag al uitgebreide geconsolideerde financiële rapportages gemaakt. Ik heb alle financiële informatie van 4 administraties razendsnel in één scherm. Het interactie-aspect is een vooruitgang van jewelste. Zeker omdat de performance enorm hoog is en ik eenvoudig kan doorklikken naar alle onderliggende details en zelfs documenten.”

Dynamics Business Central en COMPAS

Later dit jaar gaat MTB de rapportages op Dynamics BC uitbreiden met informatie uit COMPAS, het personeels- en cliënteninformatiesysteem. Zo ontstaat een nog completer beeld, omdat data uit beide pakketten wordt samengevoegd. Gebruikers kunnen dan informatie uit beide systemen in Sumatra raadplegen. Ook hier geldt dat informatie prima wordt afgeschermd en beperkt tot precies dié informatie die de gebruiker mag zien.

Uitermate tevreden gebruikers

Op de vraag hoe de heren Sumatra zouden omschrijven vertellen ze: “Sumatra is snel, makkelijk toegankelijk en heeft een prima performance. Wij zijn dan ook uitermate tevreden gebruikers!

Over MTB Maastricht

MTB draagt direct bij aan het welzijn van mensen en het rendement van organisaties in de regio Maastricht en Heuvelland. MTB levert producten en diensten op vele gebieden zoals Personeel, Facilitair en Productie. MTB brengt MVO en een hoge kwaliteit samen. MTB is betrouwbaar, betrokken, loyaal en trots. Trots op de vele klanten en partners die langdurige relaties aangaan. Trots op de mensen die, ondanks hun afstand tot de arbeidsmarkt, van grote waarde zijn. Mensen die zich binnen en buiten de deuren van MTB ontwikkelen en uiteindelijk een baan vinden op de reguliere markt.

MTB over Sumatra
Wij ervaren de volgende voordelen
Consolidatie van 4 bedrijven
Data uit Dynamics BC en COMPAS
Korte implementatietijd
Inzicht in details en documenten
Informatie is veel beter bruikbaar
Wil jij ook met Sumatra aan de slag? Maak dan een afspraak!
  • "We waren op zoek naar Business Intelligence en hebben meerdere oplossingen bekeken. Bij Sumatra hadden we direct een goed gevoel."

    Roger Gorissen | MTB

  • "Met Sumatra gaan de cijfers echt leven. Zeker omdat budgethouders bij vragen eenvoudig naar de details doorklikken en zien wat de onderliggende mutaties zijn."

    Karel Bressers | MTB

  • "De performance van de consolidatie overzichten is enorm hoog en ik kan eenvoudig doorklikken naar alle onderliggende details en zelfs documenten."

    Roger Gorissen | MTB

Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2024 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play