17 februari 2019

Kijken, kijken, niet muteren

Iedereen kent wel de uitdrukking ‘kijken, kijken, maar niet kopen’. Zo gaat dat vaak op markten en in winkels. Een beetje vergelijkbaar zijn er in bedrijven en organisaties veel medewerkers die puur informatie willen raadplegen, oftewel bekijken, zonder iets in het ERP- of CRM-systeem te hoeven wijzigen. Voor deze gebruikers hebben wij een oplossing.

Geen toegangsrechten

Bij veel bedrijven en organisaties is er een grote informatiebehoefte. Veel medewerkers willen van alles weten, maar hebben geen toegang tot de informatie. Bijvoorbeeld omdat je verkopers geen toegang wilt geven tot de administratie. Terwijl zij wel willen weten of de facturen van hun klanten al zijn betaald. Deze ‘kijkers’ in de organisatie wil je natuurlijk geen toegangsrechten geven tot jouw boekhoudsoftware, omdat ze dan vaak te veel kunnen zien of zaken kunnen wijzigen. Eigenlijk wil je hen alleen maar inzage geven tot een beperkt deel van de informatie. Dat is prima mogelijk, zonder dat je voor hen een gebruikerslicentie hoeft aan te schaffen voor bijvoorbeeld Exact Globe of Microsoft Dynamics.

Verkeerd gokken kost geld

Als bijvoorbeeld verkopers niet kunnen beschikken over de voor hen relevante informatie, dan zijn er een aantal scenario’s: ze gaan een of meer collega’s lastig vallen met de vraag, of bellen met de administratie. Of veel erger: ze gokken dat het wel goed zit! Dit laatste kan natuurlijk grote gevolgen hebben. Gokken is een populair tijdverdrijf in casino’s, maar binnen ons bedrijf stellen we dat minder op prijs. Voor gokken geldt: soms gaat het goed, soms gaat het fout. En als het onnodig fout gaat, dan kost dat dus onnodig geld.

Zoek het lekker zelf uit

Wat doe je als belangrijke informatie niet voor iedereen toegankelijk is? En als je geen dure gebruikerslicenties voor het ERP-systeem voor hen wilt aanschaffen? Dan geeft je deze ‘kijkers’ op een andere manier ‘kijkrechten’. Met Sumatra kun je iedereen binnen, en zelfs buiten, jouw bedrijf toegang geven tot alle voor hen relevante informatie. Jij bepaalt wat de ‘kijker’ wel of niet mag zien. In plaats van steeds maar weer ad-hoc iets te moeten opzoeken voor jouw collega’s of een klant, kun je met Sumatra zeggen: ‘zoek het lekker zelf uit.’

Empower the people

De ‘kijkers’ krijgen dus de beschikking over precies datgene dat ze moeten weten. Niet meer, en niet minder, want jij bepaalt wat ze mogen zien. Omdat ‘de kijkers’ goed geïnformeerd zijn, zullen ze jouw collega’s en jou niet meer lastigvallen met ad-hoc vragen. En omdat iedereen over actuele en complete informatie beschikt, slaan ze de plank minder vaak mis en nemen ze betere beslissingen. Op die manier heeft de concurrentie mooi het ‘nakijken’…

Heb je ook kijkers binnen jouw organisatie die je liever geen toegang tot de administratie geeft? Neem dan zeker contact met ons op!

Ga terug naar de overzichtspagina