Jacomij | User case

Voor onze informatiebehoefte voor voorraadbeheer, in-/verkoop en consolidaties was Exact ontoereikend

Het maken van goede rapportages vanuit Exact in combinatie met Excel was Dennis Smits, Financieel Controller bij Jacomij, te omslachtig en tijdrovend. Van de beslissing om Sumatra Software hiervoor in te schakelen, heeft hij geen moment spijt.

Time for change, time for Sumatra

“Om de inkomende (non-ferro)-materialen te kunnen sorteren, moeten we eerst de exacte samenstelling van het metaal bepalen. Zoals bekend zijn er namelijk allerlei legeringen van metaal met uiteenlopende samenstellingen. Dat doen we met behulp van geavanceerde test- en analyse-apparatuur. Na eventuele kleine bewerkingen wordt het metaal weer doorverkocht aan partijen wereldwijd. Wij zien Jacomij Metalen B.V. wat dat betreft meer als handels- dan als recyclingbedrijf.”

Ik werk geregeld met Sumatra Builder. Daarin kan ik heel eenvoudig zelf nieuwe of verbeterde rapportages bouwen.
sumatra vis

“Ons andere bedrijf, Jacomij Electronics Recycling B.V., is gespecialiseerd in de sortering en verwerking van elektronica-afvallen en afgedankte apparatuur zoals pc’s, printers, huishoudelijke apparaten en printplaten zodat deze vervolgens op de juiste wijze en conform wet- en regelgeving verder gerecycled kunnen worden. Een van de dingen die mij opviel toen ik zeven jaar geleden in dienst kwam, was het ontbreken van een goed MIS-systeem, zoals Sumatra, voor de omvang van een bedrijf als het onze.”

Indrukwekkend

“We werken al heel lang met Exact en daar zitten op zich wel aardige standaard rapportagemogelijkheden in. Voor onze informatiebehoefte op het gebied van voorraadbeheer, diverse in-/verkoopinformatie en bepaalde consolidaties waren die echter ontoereikend. Maandelijks moest er allerlei tijdrovend kunst- en vliegwerk worden verricht via Exact en Excel om bruikbare rapportages op te stellen. Daar komt bij dat wij met meerdere bedrijven ook over de bedrijven heen wilden rapporteren. Omdat ik al eens een positieve kennismaking met Sumatra had ervaren, heb ik destijds contact met hen gezocht.”

“Nadat wij besloten hadden om met Sumatra in zee te gaan, is vervolgens één van hun consultants, Eric Maas, bij ons over de vloer geweest. Eric wist samen met ons in slechts enkele dagen diverse maatwerkrapportages te bouwen, in combinatie met een stuk ‘training on the job’. Dat was voor ons best indrukwekkend en hebben wij als zeer prettig ervaren.”

Zelf rapportages bouwen

“Inmiddels werken er zo’n vijftien medewerkers met Sumatra op zowel de financiële als de logistieke en commerciële afdeling. Iedereen is er zeer tevreden over. Niet zo vreemd want wat in het verleden soms dagen duurde, gebeurt nu met een druk op de knop. En dat minimaal twaalf keer per jaar, dus tel uit je winst! Ook de consolidaties van bepaalde gegevens gaan nu veel makkelijker en sneller dankzij Sumatra. Dat gemak en die gebruiksvriendelijkheid kan ik persoonlijk beamen. Ik werk geregeld met Sumatra Builder, de tool in Sumatra om zelf rapportages te bouwen. Daarin kan ik heel eenvoudig zelf nieuwe of verbeterde rapportages bouwen. Met partijen als Sumatra zien we ook de komende vijftig jaar met alle vertrouwen tegemoet.”

Jacomij over Sumatra
Wij ervaren de volgende voordelen
Consolidatie van meerdere bedijven
Eén druk op de knop
Prima training
Eenvoudig zelf overzichten maken
Gebruiksvriendelijke Builder
Wil jij ook met Sumatra aan de slag? Maak dan een afspraak!
  • "Ook de consolidaties van bepaalde gegevens gaan nu veel makkelijker en sneller dankzij Sumatra."

    Dennis Smits | Jacomij

  • "Ook de consolidaties van bepaalde gegevens gaan nu veel makkelijker en sneller dankzij Sumatra."

    Dennis Smits | Jacomij

  • "Ook de consolidaties van bepaalde gegevens gaan nu veel makkelijker en sneller dankzij Sumatra."

    Dennis Smits | Jacomij

Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2024 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play