+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
Illuxtron | Referent Sumatra Software

Sumatra is het visueel maken van al je bedrijfsdata.

Illuxtron International is een Nederlandse fabrikant van LED-verlichtingsoplossingen voor de professionele markt. Passie en innovatie zijn de drijvende kracht achter het succes van Illuxtron. We werken met een eigen R&D-afdeling en onze productiefaciliteiten zijn gevestigd in Nederland. Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze producten bieden wij 7 jaar garantie en snelle levertijden (gemiddeld 10 werkdagen). Illuxtron International voert twee productmerken: Illuxtron en Eyeleds. Het brede scala aan toepassingsgebieden en brede klantbase maakt dat de organisatie beschikt over een grote hoeveelheid aan data. Om deze data inzichtelijk en beschikbaar te maken vanuit de verschillende systemen waarmee zij werken, gebruiken ze Sumatra.

Exact Globe, Synergy en een PIM-systeem

“Bij Illuxtron wordt Sumatra gebruikt voor interactieve rapportages op Exact Globe en Exact Synergy, gecombineerd met een zelf ontwikkelde Product Information Managementsysteem (PIM), DB10 genaamd”, vertelt Peter Sinke ICT-manager. “Omdat Exact Globe onvoldoende mogelijkheden biedt om alle voor ons essentiële productspecificaties vast te leggen, hebben we ons eigen PIM-systeem ontwikkeld. In DB10 worden alle aanvullende technische artikelspecificaties vastgelegd; ETIM-gegevens, productkenmerken, gewicht, kleur, wattage, of een lamp dimbaar is etc. Maar ook bestelnummer, bestelhoeveelheid, levertijd en prijs worden in DB10 vastgelegd. Met Sumatra rapporteren wij vervolgens over de artikelinformatie uit Exact Globe gecombineerd met data uit DB10.

Eigen MRP-systeem

Wij werken met een zelfontwikkelde MRP-systeem. Deze geeft ons meer flexibiliteit dan de MRP-module van Exact Globe. Omdat het best complex is, hebben we ervoor gekozen om te werken met tussentabellen. Dat geeft meer flexibiliteit en een betere performance. Om er zeker van te zijn dat alle productdata correct en volledig is vastgelegd, voeren wij met Sumatra regelmatig een integriteitscontrole uit over Exact Globe en DB10. Met in Sumatra gemaakte controlerapportages hebben we een goed inzicht of erx registratieverschillen zijn tussen beide systemen. Het mooie is dat je met Sumatra eenvoudig kan inzoomen op de details, om een nog completer inzicht te krijgen. Dit is voor ons onmisbaar om de kwaliteit van onze data te bewaken.

MRP-rapportages

Sumatra geeft ons goed inzicht in ons verkoop- en productieproces. Een productieorder creëert behoefte op onderdelen. Deze wordt in de Sumatra MRP-rapportage in beeld gebracht. Door te werken met kleuren wordt het verloop inzichtelijk. Wij zien realtime waar en wanneer er tekorten ontstaan. Niet alleen gebaseerd op productieorders maar ook rekening houden met alle offertes die een scoringskans van 90% hebben. Deze informatie wordt ook gebruikt door onze inkoopafdeling. Dat is het mooie van Sumatra; je kan de informatie vanuit meerdere invalshoeken inzichtelijk maken.

RMA-afhandeling

Wij gebruiken Exact Synergy voor de dossieropbouw van onze RMA-orders. Omdat het opzoeken van informatie in Synergy niet altijd even eenvoudig is, gebruiken we hiervoor Sumatra. Wij presenteren alle Exact Synergy data, aangevuld met informatie uit Exact Globe, dus in onze Sumatra rapportages. Dat werkt sneller en effectiever. En we kunnen de meest geavanceerde dashboards maken, van waaruit we kunnen doorklikken naar de verzoeken in Exact Synergy om gegevens te wijzigen. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat we Exact Synergy volledig gebruiken vanuit onze Sumatra rapportages.

Kers op de taart

De kers op de taart vind ik nog altijd onze rapportages op de werkstroom in Synergy. Onze medewerkers krijgen op een overzichtelijke manier inzage in hun eigen workflow. Ze zien in één oogopslag hoeveel en welke verzoeken er achterstallig zijn. Ze krijgen zo nog beter grip op en inzicht in hun werkzaamheden. Sumatra is voor ons een goede aanvulling op Exact Synergy. Als we ooit beslissen om met andere ERP- of CRM-software te gaan werken, dan is de voorwaarde dat we met Sumatra kunnen blijven werken.”