8 mei 2018

I want it all and I want it now

I want it all, I want it all, I want it all and I want it now. Zo begint de hit van Queen die ik vorige week voorbij hoorde komen. Omdat ik “I want it all” langere tijd niet meer had gehoord, heb ik ‘m aan mijn playlist toegevoegd.

Luisteren waar en wanneer u wilt.

Op deze manier kan ik zelf kan bepalen wanneer ik naar dit nummer luister. Op de radio wordt voor de luisteraar bepaald welke muziek wordt gespeeld. De luisteraar heeft daar geen invloed op, eventuele verzoeknummers daar gelaten. Met de introductie van streamingdiensten als Spotify of Apple Music is de luisteraar niet meer afhankelijk van wat de dj draait.

Informatie waar en wanneer je wilt.

Dat deed mij denken aan situaties die ik tegenkom bij veel organisaties en bedrijven. De medewerkers hebben voor hun dagelijkse werkzaamheden behoefte aan informatie. Echter deze is niet altijd beschikbaar, omdat de financiële afdeling bepaalt welke rapporten beschikbaar worden gesteld, aan wie en wanneer. Deze traditionele manier van informatievoorziening komt in de praktijk nog vaker voor dan je denkt.

Cijfers achteraf aangeleverd

Neem bijvoorbeeld een budgetgestuurde organisatie. De budgethouder ontvangt maandelijks een budgetoverzicht, maar heeft eigenlijk behoefte aan de actuele stand van zaken. Of een verkoper, die in de salesmeeting een lijst ontvangt met de behaalde omzet en marge van de vorige maand. En daar moeten ze het dan maar mee doen.

De tijd van achteraf aanleveren is voorbij

In een ERP-systeem zoals Exact Globe of Microsoft Dynamics worden alle mutaties opgeslagen. Omdat de medewerkers van de financiële administratie toegang hebben tot alle informatie, realiseren zij zich niet altijd dat de collega’s beperkte of helemaal geen toegang hebben tot het ERP-systeem en dus een hoop informatie missen. Ze gaan ervan uit dat de periodieke informatie, die in Excel of in lijsten wordt rondgestuurd, voor de collega’s voldoende is.

Tijd voor jouw eigen playlist

Op de radio is de dj allesbepalend, zoals de financiële administratie dat is voor de rapporten. Maar tegenwoordig zijn er prima mogelijkheden om iedereen toegang te geven tot actuele en relevante informatie. Zie het als een grote informatie playlist, volledig afgestemd op de behoefte van de medewerkers binnen uw bedrijf. En deze playlist is overal en altijd toegankelijk. Zeg nou zelf, wie wil dat niet?

Werk je met Microsoft Dynamics of Exact Globe, maar heeft niet iedereen toegang tot actuele en complete informatie, die nodig is voor de dagelijkse werkzaamheden en besluitvorming?

Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden van jouw eigen rapportage playlist te bespreken.

Ga terug naar de overzichtspagina