+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
HOP | House Of Products – referent

Met Sumatra heeft iedereen overal en altijd realtime inzicht.

“Wij werken sinds 2012 met Sumatra. In het begin huurden we een consultant in. Na een paar keer te hebben meegekeken dacht ik: ik ga er gewoon zelf eens mee stoeien. Sindsdien maak ik zelf onze dashboards en rapportages en huur de consultant nog hooguit één keer per jaar in voor de echt complexe zaken” vertelt Jordy Smit, General Manager Operations.

Snel en efficiënt

“Sumatra wordt door echt iedereen en op alle afdelingen gebruikt; administratie, magazijn, inkoop en verkoop. De meeste medewerkers hebben niet eens een inlog in Exact Globe. Dat is ook helemaal niet nodig als je niet hoeft te muteren en geen stamgegeven wijzigt. De snelheid waarmee we met Sumatra informatie kunnen opvragen en de eenvoud om door te klikken naar de uitzonderingen, de details maar ook documenten en afbeeldingen, bespaart ons enorm veel tijd. Sumatra werkt een stuk prettiger, sneller en efficiënter dan het moeten opzoeken in Exact Globe.

Portal voor externe partijen

Externe partijen waarvoor wij onder de naam HOP. Logistics de logistieke afhandeling verrichten, hebben van ons een inlog voor Sumatra. Op die manier hebben deze partijen op een eenvoudige en simpele manier altijd toegang tot ‘hun’ realtime informatie. Zij zijn vooral te spreken over de snelheid, wat het weer mogelijk maakt om snelle rapportages op te vragen. Intern zien we dat zelfs uitgebreide rapporten met betrekking tot omzetstatistieken in enkele seconden zijn op te roepen. Met vervolgens alle relevante detailinformatie van gekoppelde documenten als pakbonnen, facturen, ontvangstbonnen. Kortom, zowel onze externe partijen als interne medewerkers zijn enorm content met Sumatra.

Consolidatie

House Of Products maakt onderdeel uit van een Holding met verschillende b.v. ’s. Met Sumatra maken we onze geconsolideerde (jaar)overzichten. Dat is met Exact Globe veel lastiger, zo niet onmogelijk. Met Sumatra krijgen we dit mooi en makkelijk voor elkaar. Waar je uiteindelijk je voordeel mee doet ten aanzien van bijsturen op deze analyses en dus je omzetten.

Tijdwinst

Exact Globe levert voor ons te minimale standaard inkoop- en verkoopanalyses. Wij kunnen daarmee onvoldoende uit de voeten. Omdat wij veel uitzonderingen hebben en veel met vrije velden werken, willen we dit in de rapportages meenemen. Met Sumatra kunnen we diverse verdichtingen en dwarsdoorsnedes maken, iets wat met Exact Globe niet mogelijk is. Van alle in Exact Globe vastgelegde activiteiten zoals bezoekregistraties, telefoongesprekken en debiteurenbeheer, maken we rapportages. Zo hebben we per klant een prachtig overzicht met veel grafieken en de belangrijkste cijfers en notities, alles samengevat in één overzicht.

Doorklikken naar details

Dashboards en grafieken zijn natuurlijk handig voor een eerste indruk. Maar tijdens ons salesoverleg roepen de grafieken toch veel vragen op. We kunnen dan op de grafieken klikken en krijgen zo een duidelijke uitsplitsing naar o.a. klanten, productgroepen en artikelen. Deze verklaring geeft ons dan snel een compleet inzicht; alle vragen worden direct beantwoord. Dat geldt niet alleen voor onze verkooprapportages maar ook voor onze voorraadanalyses. Ook hier zien we dankzij Sumatra veel sneller of we moeten bijsturen en dus moeten ingrijpen.”
Jordy Smit | General Manager Operations

Over HOP | House of Products

HOP | House Of Products is dé leverancier voor de retail op het gebied van inpakpapier en wrapping additionele producten. Hiernaast verkopen we tevens stationery en gifts. We leveren zowel aan B2B als aan B2C. Met deze formule hebben we al veel retailers weten te verleiden, ben jij de volgende?