30 juni 2019

Hoe zou het op de zaak zijn?

Het is weer zomer. Voor de een betekent dat met de wc-rol onder de arm naar het ‘bloc sanitair’. Voor de ander met een cocktail aan de rand van een fraai zwembad in een all-inclusive resort. Of juist een avontuurlijke tracking van twee weken door de Scandinavische natuur.

Out of office

Wat het ook wordt: we zetten de ‘out of office message’ aan en trekken voor één of meer weken de kantoordeur achter ons dicht. Even lekker weg van een volle inbox, de dagelijkse beslommeringen en collega’s (no offence of course ). Een ideale periode om de spreekwoordelijke batterij even op te laden. Voor velen betekent de zomervakantie inderdaad even helemaal ‘out of the office’. We willen even helemaal niets met het werk te maken hebben. ‘Laat de anderen het tijdens mijn afwezigheid maar oplossen’, is een veelgehoorde opmerking.

Het gaat ‘knagen’

Er zijn echter ook genoeg mensen bij wie het na een tijdje toch gaat ‘knagen’. Zij missen niet direct de dagelijkse werkzaamheden, maar zijn toch wel benieuwd hoe het op kantoor gaat. Is die grote order nog binnengesleept? Heeft die klant nou eindelijk die oude factuur betaald? Loopt mijn project nog op schema? De meningen verschillen, maar er is een grote groep managers die van menig is dat ze overal en altijd online moeten zijn. Ook op vakantie. Ondanks de out of office reply worden de meeste binnenkomende mails toch binnen een dag beantwoord.

Sumatra WebClient

De e-mail is vaak het enige waartoe men toegang heeft tijdens de vakantie. Voor diegene die behoefte heeft aan meer informatie, is er natuurlijk Sumatra. Dankzij de Sumatra WebClient heb je overal en altijd toegang tot jouw informatie. Dus ook tussen de cocktails en het zonnebaden door kun je monitoren of alles nog conform verwachting gaat. Alle inzichten die je tijdens het werk kunt raadplegen, zijn dus ook op vakantie beschikbaar. Dus als je met een, al dan niet alcoholvrije, cocktail op een prachtig wit zandstrand ligt, kun je even snel raadplegen ‘hoe de toko ervoor staat’.

Welk type bent jij?

Het maakt ons absoluut niet uit welk type jij bent. Wij zullen het jou dan ook niet kwalijk nemen als je dit blog pas na jouw vakantie leest. Lees je hem al tijdens de vakantie? Ook prima. Wel zijn wij benieuwd welk type ‘vakantieganger’ jij bent. Ben jij een ‘out-of-the-office-persoon’ of juist het type ‘24/7 overal en altijd online’? Laat het ons weten. Wij lezen jouw reactie gegarandeerd, ook tijdens onze vakantie…

Namens Sumatra Software wensen wij jou alvast een prachtige vakantie.

Ga terug naar de overzichtspagina