+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
Hoe zou het op de zaak zijn?

Het is weer zomer. Voor de een betekent dat met de wc-rol onder de arm naar het ‘bloc sanitair’. Voor de ander met een cocktail aan de rand van een fraai zwembad in een all-inclusive resort. Of juist een avontuurlijke tracking van twee weken door de Scandinavische natuur.

Out of office

Wat het ook wordt: we zetten de ‘out of office message’ aan en trekken voor één of meer weken de kantoordeur achter ons dicht. Even lekker weg van een volle inbox, de dagelijkse beslommeringen en collega’s (no offence of course ). Een ideale periode om de spreekwoordelijke batterij even op te laden. Voor velen betekent de zomervakantie inderdaad even helemaal ‘out of the office’. We willen even helemaal niets met het werk te maken hebben. ‘Laat de anderen het tijdens mijn afwezigheid maar oplossen’, is een veelgehoorde opmerking.

‘Knagen’

Er zijn echter ook genoeg mensen bij wie het na een tijdje toch gaat ‘knagen’. Zij missen niet direct de dagelijkse werkzaamheden, maar zijn toch wel benieuwd hoe het op kantoor gaat. Is die grote order nog binnengesleept? Heeft die klant nou eindelijk die oude factuur betaald? Loopt mijn project nog op schema? De meningen verschillen, maar er is een grote groep managers die van menig is dat ze overal en altijd online moeten zijn. Ook op vakantie. Ondanks de out of office reply worden de meeste binnenkomende mails toch binnen een dag beantwoord.

Sumatra WebClient

De e-mail is vaak het enige waartoe men toegang heeft tijdens de vakantie. Voor diegene die behoefte heeft aan meer informatie, is er natuurlijk Sumatra. Dankzij de Sumatra WebClient heeft u overal en altijd toegang tot uw informatie. Dus ook tussen de cocktails en het zonnebaden door kunt u monitoren of alles nog conform verwachting gaat. Alle inzichten die u tijdens het werk kunt raadplegen, zijn dus ook op vakantie beschikbaar. Dus als u met een, al dan niet alcoholvrije, cocktail op een prachtig wit zandstrand ligt, kunt u even snel raadplegen ‘hoe de toko ervoor staat’.

Welk type bent u?

Het maakt ons absoluut niet uit welk type u bent. Wij zullen het u dan ook niet kwalijk nemen als u dit blog pas na uw vakantie leest. Leest u hem al tijdens uw vakantie? Ook prima. Wel zijn wij benieuwd welk type ‘vakantieganger’ u bent. Bent u een ‘out-of-the-office-persoon’ of juist het type ‘24/7 overal en altijd online’? Laat het ons weten. Wij lezen uw reactie gegarandeerd, ook tijdens onze vakantie…

Namens Sumatra Software wensen wij u alvast een prachtige vakantie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *