19 februari 2024

Het kompas voor betere besluitvorming

Toen ik laatst na een badmintonwedstrijd een drankje met de tegenstander dronk, vroeg de persoon naast mij “wat doe jij eigenlijk voor werk.” Zonder hem tekort te willen doen, realiseerde ik mij dat het geen technisch verhaal moest worden. Dus ja, hoe leg je zonder vakjargon uit dat wij al 27 jaar lang innovatieve software ontwikkelen voor bedrijven in het MKB(+) segment. Ik kwam tot de volgende uitleg: “Onze software zet data om naar slimme inzichten. Dit stelt gebruikers in staat efficiënter te werken en betere beslissingen te nemen, de hele dag door en op iedere afdeling.”

Na een korte stilte kreeg ik de bevestiging dat het verhaal was geland; “oh, dus jullie software helpt mensen om hun dagelijkse werk sneller en slimmer uit te voeren?” Dat is inderdaad exact wat wij doen. Onze software stelt ondersteunt niet alleen het management, maar iedereen op elke afdeling om op basis van de relevante informatie de juiste beslissing te nemen. Dus eigenlijk zijn wij een kompas voor betere besluitvorming.

Macro of micro

Mijn buurman nam een slok van zijn alcoholvrije biertje en keek mij weer aan en zei: “zijn jullie een macro of een micro oplossing?” Goede vraag! Het antwoord is eigenlijk dat wij beide zijn. Wij leveren informatie op macro niveau omdat het gehele bedrijf of organisatie ermee werkt. Maar wij zijn ook micro, omdat wij informatie altijd inclusief alle verklarende details tonen, dus op micro niveau. Wij ondersteunen alle operationele processen, we noemen onze software ‘Operational Intelligence.’

Meer dan alleen Exact

Een van de dames uit het team van de tegenstander keek op en zei “hé, maar dan werk jij bij Sumatra! Ik werk al sinds Exact voor DOS met jullie software, bij mijn huidige werkgever in combinatie met Exact Globe en Exact Synergy. Mijn collega’s en ik zijn super blij met jullie software.”
Dat is natuurlijk een super mooi compliment om te horen. Ik vertelde dat onze software 27 jaar geleden werd ontwikkeld voor Exact voor DOS, maar dat wij tegenwoordig met veel meer software pakketten, waaronder Business Central en Microsoft Dynamics NAV, maar dat we ook klanten hebben die werken met AFAS, COMPAS, CCM en nog veel meer applicaties.

Dat wil ik ook!

Mijn eerste gesprekspartner hoorde het enthousiasme van zijn teamgenote en vertelde dat hij op kantoor werkt met Business Central. Of Sumatra hier ook mee kan koppelen? Ja dat kunnen wij! We wisselden gegevens uit en binnenkort ga ik langs voor een adviesgesprek en demonstratie. De wedstrijd had ik helaas met 5-3 verloren, maar toch reed ik met een tevreden gevoel naar huis!

Ben jij ook benieuwd wat Operational Intelligence bij jou op kantoor kan betekenen? Schrijf je dan in bij een badmintonvereniging in de buurt van Hilversum en meld je aan voor de competitie in de 7e divisie, dan komen we elkaar misschien een keer tegen. Vind je dat te veel gedoe, wat ik mij goed kan voorstellen, neem dan gewoon contact met mij op via ons contactformulier.

Ga terug naar de overzichtspagina