23 juni 2017

Help, ik heb geen goede ‘ontsluiting’!

Ook zo’n fan van online bankieren? Wij wel. Niet alleen omdat je financiële huishouding in één handpalm past maar ook en vooral omdat je 24/7 weet hoe je ervoor staat. Je kunt zelfs een hoorbare melding krijgen bij af- en bijboekingen en vooral die laatste klinken als muziek in de oren. Ideaal dus voor budgethouders in bijvoorbeeld de kinderopvang, welzijn en het onderwijs. Zou je zeggen. De praktijk is anders en Sumatra zou Sumatra niet zijn als we daar geen raad mee weten.

Mosterd na de maaltijd

Genoemde budgethouders zijn namelijk in de regel voor toegang tot relevante informatie afhankelijk van hun administratieve collega’s. In veel gevallen hebben ook die geen goed inzicht in de stand van zaken. Als ze die al hebben, dan ontbreekt bij de budgethouders vaak het administratieve inzicht om kaas te maken van al die cijfertjes en overzichten. Ieder zijn vak. Gevolg: er ontstaan misverstanden of er wordt helemaal niets met de informatie gedaan. Dan is het overschrijden van budgetten nog slechts een kwestie van tijd. Om op elk moment van de dag te kunnen monitoren hoe een vestiging of afdeling ervoor staat, moet het dus allemaal makkelijker en sneller. En dat kan.

Realtime rapportages

Sumatra biedt onder andere de mogelijkheid om gescande inkoopfacturen te tonen in realtime rapportages. De budgethouder kan daardoor op detailniveau zien wat er gefactureerd is, zonder de administratie lastig te hoeven vallen. Omdat Sumatra ook online toegankelijk is, kunnen bijvoorbeeld vestigingsmanagers ook op afstand toegang krijgen tot de benodigde informatie. Bepaalde gegevens juist afschermen, bijvoorbeeld per kostenplaats of afdeling? Ook geen probleem. De interactieve rapportages worden volledig op de specifieke gebruiker afgestemd en hoeft dus ook maar één keer te worden aangemaakt. Uitgaven doen terwijl er geen budget meer voor is. behoort hiermee tot het verleden. En hoe is het met jouw ontsluiting (van informatie) gesteld?

Wilt je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Ga terug naar de overzichtspagina