+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
Groothandel Toi-Toys: “Werken met Sumatra Software is kinderspel”

Het Eindhovense Toi-Toys importeert al dertig jaar speelgoed uit het Verre Oosten en is marktleider in de Benelux. Vanuit eigen voorraad en met een 70-tal medewerkers wordt een breed scala aan klanten bediend, van onafhankelijke speelgoedwinkels en horeca-ondernemers tot retailketens als Action. Door de overstap van Exact Globe naar Dynamics NAV leek aan de samenwerking met Sumatra Software een einde te komen. Leek. Want ook Dynamics bleek prima uit de voeten te kunnen met onze rapportages.

Meteen naar de cloud

Bart Daams is Compliance Manager bij Toi-Toys en vanuit die functie in de praktijk ook Kwaliteitsmanager. Dat zit als volgt. “Wij hebben ons eigen merk Toi-Toys op de verpakkingen staan. Daardoor worden wij als importeur wettelijk aangemerkt als fabrikant en moeten dus voldoen aan eisen ten aanzien van veiligheid en milieu”, legt Daams uit. “Dat soort processen zitten ook in ons ERP-systeem verwerkt. Vorig jaar mei zijn we in dat opzicht overgegaan van Exact naar Dynamics en ook meteen de cloud in gegaan. We hadden eigenlijk niet stilgestaan bij de vraag of de software van Sumatra ook de database van Dynamics NAV zou kunnen bevragen. Ook de implementatiepartner van Dynamics had zo zijn twijfels, al had dat waarschijnlijk ook een commerciële reden.”

Pijnpunt

“Dat had vermoedelijk meer te maken met het feit dat Dynamics NAV van Microsoft is en zij hoopten wellicht de rapportagetool Power BI, eveneens van Microsoft, te kunnen verkopen. Martin de Sain van Sumatra heeft toen in een gesprek aan mij uitgelegd dat Sumatra al jaren met diverse gebruikers van Dynamics NAV werkt. Geen enkel probleem dus. Sumatra kan beide databases blijven bevragen dus wij zijn ook geen cijfers uit het verleden kwijtgeraakt. Daarnaast heeft Martin nog eens haarfijn het voordeel van realtime werken uitgelegd. Bij Power BI, en veel andere aanbieders, kan dat niet en moet je daarvoor periodieke updates instellen. Het werkelijke pijnpunt zat hem in het werken met Azure. Dat is het cloudplatform van, jawel, Microsoft.”

Erg enthousiast

“Men had bedenkingen bij de beveiliging en daar hadden ze op zich wel een punt. Sumatra werkt immers live op de data en dan gaat er als het ware telkens een poortje open naar de database. Dit is vrij eenvoudig opgelost door in te loggen via een VPN en een deel van de cloudserver af te schermen en te werken met een private instance in plaats van shared instance. De cloud provider was uiteindelijk heel enthousiast over de performance van Sumatra en de zeer lage belasting van de server. Na een paar maanden testen werd er alsnog groen licht gegeven. We hebben toen met vijf collega’s ook een training gevolgd om zelf rapportages te kunnen samenstellen via Sumatra Builder. We werkten namelijk toen nog met een oude Excel plug-in.”

“Builder is erg intuïtief opgezet zodat ook collega’s die weinig affiniteit met IT hebben er snel mee overweg kunnen. We kunnen hierdoor veel sneller inspelen op veranderende behoeftes vanuit de organisatie. Sumatra heeft voor ons dus louter voordelen en is nog zeer betaalbaar ook.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *