+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
Empatec | Referent Sumatra Software

Niets meer met Excel

Wij doen niets meer met Excel. Het risico op fouten is natuurlijk gigantisch. Wat ik ook enorm belangrijk vind, is dat medewerkers niet meer afhankelijk zijn van wanneer wij iets sturen. Dat is voor onszelf ook de grootste winst, want of het was te laat, het was niet goed of er zat een foutje in. Driekwart van de tijd hadden we het toen eigenlijk over ‘klopt het wel wat je hier ziet.’ Dat is zonde van ieders tijd. Sumatra is er altijd, dus niemand heeft het excuus ‘ik had het even niet gezien of ik heb het niet gekregen, het was een dag te laat, ik kon mij niet meer voorbereiden’ want iedereen kan overal en altijd bij de informatie.

Dynamics NAV en Exact

In 2017 hebben we besloten de overstap van Dynamics NAV naar Exact Globe te maken. Toen werd eigenlijk heel snel Sumatra gevonden. Het mooie is dat Sumatra naadloos aansluit op zowel Dynamics NAV én Exact. We hebben toen eerst rapportages op Dynamics NAV gemaakt, ook al werd deze uitgefaseerd. Deze rapportages gebruiken we nu nog steeds als naslagwerk.

De kracht zit ‘m in de details

Wat ook heel belangrijk is, is dat men ziet ‘wat er onder een getal zit’. Voorheen stond er in Excel bijvoorbeeld omzet een ton, en wat is dan wel meegenomen en wat niet. Binnen Sumatra zie je binnen hetzelfde scherm alles dat relevant is en zelfs documenten, dat is enorm handig. Je hoedt dus niet een of meer bronsystemen te raadplegen om verklarende details te kunnen inzien.

Sumatra verdient het meervoudige terug

Technisch kan Sumatra bijna alles, maar je hebt wel iemand nodig die alles goed implementeert. Dit wordt vaak onderschat. Het is een drie-eenheid: klant + consultant + software. Een goede aanpak en voldoende investeren in consultancy is essentieel voor een succesvolle Sumatra implementatie.
Als je een goed plan hebt en voldoende investeert in consultancy, dan verdien je de investering gewoon dik terug! Veel bedrijven kijken naar wat het kost en niet naar wat het oplevert, wat niet terecht is. In mijn optiek verdienen wij minimaal het tienvoudige terug en misschien zit ik dan nog wel aan de lage kant.

Informatie goed afgeschermd

We hebben 7 bedrijven, die in principe niets met elkaar te maken hebben. Naast Exact gebruiken we COMPAS voor HR, UNIT4 voor Salaris en Werkstap. Sumatra biedt prima mogelijkheden om binnen één pakket gecombineerde informatie uit de diverse bronsystemen te tonen. Ook kunnen gegevens per medewerker goed worden afgeschermd. In het primaire pakket is dat vaak een stuk lastiger, daar is het vaak een kwestie van alles of niets kunnen zien.

Download het volledige verhaal.