+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra Software, deel 6

Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra Software, deel 6

Het in Zwijndrecht (BE) gevestigde Chemicar ontwikkelt non-paint-producten (verbruiksgoederen en apparatuur) voor professionele autoschadeherstelbedrijven. Deze producten worden verdeeld onder het kwaliteitslabel “Finixa”. Chemicar is 35 jaar geleden opgericht als groothandel en is ondertussen uitgegroeid tot een marketinggedreven distributiebedrijf met klanten over de hele wereld. Het merendeel van het assortiment wordt in-house ontwikkeld en een aantal producten wordt ook door ons geproduceerd.

Vervanging van Reporting Services (SSRS)

“Bij Chemicar werken wij met Exact Globe en Exact Synergy”, vertelt ICT Manager Tom Verholle. “Lange tijd maakten wij gebruik van Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS) voor de rapportages. In de loop der jaren had ik voor de organisatie enorm veel losse rapporten ontwikkeld. Het lastige was dat ik steeds een volledig ander rapport moest maken, als men informatie vanuit een andere invalshoek wilde raadplegen. Bijvoorbeeld van artikel -> land -> klant was een ander rapport dan land -> klant -> artikel. Voor iedere vergelijking diende ik een nieuw rapport te maken.”

Intuïtief en logisch opgebouwd

“Op dit moment heb ik de meeste SSRS-rapportages in Sumatra ontwikkeld”, vervolgt Verholle. Dat werkt veel eenvoudiger, omdat je binnen Sumatra met tabbladen kan werken. Zo kan je binnen één rapport alle vergelijkingen en dwarsdoorsnedes beschikbaar stellen aan de gebruiker. Dit werkt veel intuïtiever en logischer, omdat je binnen hetzelfde scherm kan doorklikken naar alle details. Voordeel voor mij is dat ik met de Sumatra Builder veel sneller interactieve rapportages kan maken dan in Reporting Services.”

Exact Synergy

“Wij gebruiken Sumatra Fusion, om de interactieve rapportages binnen Exact Synergy te integreren. Mijn collega’s beschikken binnen Exact Synergy dus over uitgebreide rapportages, ontwikkeld op Exact Synergy en Exact Globe. Dat werkt enorm prettig, omdat ze nu maar op één plek inloggen en toch beschikken over alle relevante informatie uit beide systemen.”

Warpspeed

“Wij werken ook met Warpspeed als WMS-systeem. Omdat dit ook een Microsoft SQL-database heeft, kunnen we met Sumatra ook op WarpSpeed rapporteren. Zo krijgen we zeer complete logistieke rapportages met gecombineerde informatie:

  • Klantinformatie uit Exact Globe
  • Backorderinformatie uit Warpspeed
  • Gespreksnotities uit Exact Synergy

Samengevat ben ik enorm tevreden over het werken met Sumatra. Voor mij als ICT-manager biedt Sumatra veel meer mogelijkheden dan Reporting Services. En mijn collega’s biedt Sumatra veel beter en sneller inzicht dan alle losse Reporting Services lijsten. Kortom, ik ben zeer content met Sumatra.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *