+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra, deel 7: RTV Rijnmond

Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra, deel 7: RTV Rijnmond

De kijkers, luisteraars en online gebruikers van RTV Rijnmond zijn altijd op de hoogte van het laatste nieuws en dus goed geïnformeerd. Dat geldt ook voor de budgethouders van de regionale omroep zelf. Benieuwd hoe ze dit voor elkaar krijgen?

Altijd en overal bereikbaar

RTV Rijnmond is de relevante publieke omroep & calamiteitenzender van alle mensen die werken en wonen in Zuid-Holland Zuid voor lokale content, onafhankelijke journalistiek en betrouwbare informatievoorziening. De betrokken regionale mediapartner die altijd en overal bereikbaar en toegankelijk is op het moment dat zij het wensen.

Altijd goed geïnformeerd

RTV Rijnmond werkt al jarenlang met Exact Globe voor de financiële- en projectadministratie. Omdat budgethouders geen toegang hebben tot de administratie, maken zij gebruik van Sumatra. Marjon Becker, controller bij RTV Rijnmond, hierover: “Wij hebben diverse budgetverantwoordelijke MT-leden binnen het bedrijf. Het is voor hen belangrijk dat ze een actueel inzicht hebben in de budgetruimte van de projecten waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Voor dit overzicht hoeven zij niet in de boekhouding te kijken, omdat zij toegang tot alle relevante informatie hebben via Sumatra.”

Inzicht op afdelingsniveau

“Sumatra is voor de budgethouders een heel handig instrument. Het biedt hen inzicht in bepaalde financiële gegevens, zonder toegang te hebben in het financiële systeem. Ze kunnen dus belangrijke financiële data inzien, maar niet muteren of wijzigen. Omdat ik de gebruikersrechten toeken, kan ik zelf bepalen welke gegevens ze wel of niet kunnen zien, bijvoorbeeld afgeschermd op afdeling.

Tot op detailniveau

“Wat ik ook erg mooi aan Sumatra vind”, vervolgt Becker, “is dat de budgethouders eenvoudig inzichtelijk hebben hoe hun uitgaven t.o.v. de begroting staan. Voor de budgetverantwoordelijke collega’s is het erg belangrijk, dat ze dieper op de materie kunnen ingaan. Als bijvoorbeeld de programmakosten op de begroting uitlopen, kunnen ze doorklikken naar alle relevante details, en zelfs de journaalpost en inkoopfactuur zien. Ze kunnen dit allemaal zelf opzoeken, zodat de financiële administratie hierover geen vragen meer krijgt.”

Training

“Om ook zelf aan de slag te kunnen gaan met Sumatra, heb ik een Builder training gevolgd. Dankzij de training ben ik nu prima in staat om zelf rapportages te maken. De Sumatra Builder is een prettige tool om mee te werken. Als het maken van een complex rapport is gelukt, dan is dat erg leuk. Het werkt een beetje verslavend. Helaas ontbreekt mij soms de tijd om nog meer rapporten te maken. Als Sumatra in de toekomst een gevorderden training organiseert, dan zal ik daar zeker aan deelnemen. Ik weet zeker dat ik dan nog meer uit Sumatra kan halen.” Tot slot vertelt Becker: “Sumatra is echt een mooi systeem, ik ben er erg blij mee!”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *