+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra, deel 4

Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra Software, deel 4

Vanaf vorig jaar nemen wij u mee naar onze klantenkeuken. Dit jaar beginnen we in verlichte staat, want wij nemen een kijkje bij Illuxtron International. Dit Nederlandse familiebedrijf is uitgegroeid tot een innovatieve internationale firma, die LED-verlichtingsoplossingen naar een hoger plan trekt.

Overtuigende kwaliteit

Illuxtron International bedenkt en verkoopt LED-verlichtingsoplossingen voor de professionele markt. Door passie en innovatie is Illuxtron uitgeroeid tot een succesvol bedrijf. Hun eigen R&D-afdeling en productiefaciliteiten zijn gevestigd in Nederland. Illuxtron is zo overtuigd van de kwaliteit van hun producten, bekend onder de namen Illuxtron en Eyeleds, dat zij maar liefst 7 jaar garantie bieden.

Sumatra is het visueel maken van al je bedrijfsdata

Door hun brede klantenbase beschikt Illuxtron over een grote hoeveelheid data. Om deze data inzichtelijk en beschikbaar te maken vanuit de verschillende systemen waarmee zij werken, gebruiken zij Sumatra. “Bij Illuxtron wordt Sumatra gebruikt voor interactieve rapportages op Exact Globe en Exact Synergy, gecombineerd met een zelf ontwikkeld Product Information Managementsysteem (PIM), DB10 genaamd”, vertelt Peter Sinke ICT-manager. “Omdat Exact Globe onvoldoende mogelijkheden biedt om alle voor ons essentiële productspecificaties vast te leggen, hebben we ons eigen PIM-systeem ontwikkeld. In DB10 worden alle aanvullende technische artikelspecificaties vastgelegd. Met Sumatra rapporteren wij vervolgens over de artikelinformatie uit Exact Globe gecombineerd met data uit DB10.”

Eigen MRP-systeem

“Wij werken met een zelfontwikkelde MRP-systeem, omdat dit ons meer flexibiliteit geeft. Om er zeker van te zijn dat alle productdata correct en volledig is vastgelegd, voeren wij met Sumatra regelmatig een integriteitscontrole uit over Exact Globe en DB10. Deze controlerapportages geven ons goed inzicht in eventuele registratieverschillen in beide systemen. Het mooie is dat je met Sumatra eenvoudig kan inzoomen op de details, om een nog completer inzicht te krijgen. Dit is voor ons onmisbaar om de kwaliteit van onze data te bewaken.”

MRP-rapportages

Sumatra geeft ons goed inzicht in ons verkoop- en productieproces. Een productieorder creëert behoefte op onderdelen. Deze wordt in de Sumatra MRP-rapportage in beeld gebracht. Door te werken met kleuren, wordt het verloop inzichtelijk. Wij zien realtime waar en wanneer er tekorten ontstaan. Niet alleen gebaseerd op productieorders, maar ook rekening houdend met alle offertes die een scoringskans van 90% hebben. Deze informatie wordt ook gebruikt door onze inkoopafdeling. Dat is het mooie van Sumatra; je kan de informatie vanuit meerdere invalshoeken inzichtelijk maken.”

RMA-afhandeling

“Wij gebruiken Exact Synergy voor de dossieropbouw van onze RMA-orders. Omdat het opzoeken van informatie in Synergy niet altijd eenvoudig is, gebruiken we hiervoor Sumatra. Wij presenteren gecombineerde informatie uit Exact Synergy en Exact Globe in onze Sumatra rapportages. Dat werkt sneller en effectiever. Vanuit deze rapporten kunnen we doorklikken naar de verzoeken in Exact Synergy, om daar gegevens te wijzigen. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat we Exact Synergy volledig gebruiken vanuit onze Sumatra rapportages.”

Wilt u ook al uw bedrijfsdata visueel maken? Neem dan vandaag nog contact op met Sumatra.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *