+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra, deel 1

Een kijkje in de klantenkeuken van Sumatra, deel 1

Wij hebben een grote diversiteit aan klanten. Van schouwburg tot sportbond, van productiebedrijf tot bank en alles daartussenin. Onze klanten zijn tevreden over ons product. Daar zijn wij trots op en dat delen wij graag met onze trouwe lezers. Vandaag deel 1. We nemen u mee naar onze klant KoffiePartners, een koffievoorzieningsleverancier die zorgt voor de lekkerste koffie op de werkvloer.

Kopje koffie?

KoffiePartners levert al meer dan 30 jaar koffiemachines aan inmiddels 1500 bedrijven. Bart Brouwer, algemeen directeur, heeft met zijn team Caffé Superiore Cento% gecreëerd. Een superieure koffie melange ontstaan uit de behoefte naar een absolute topklasse koffie, zonder compromissen & dat proef je! Toch kun je als klant zelf beslissen welk merk en welke koffievoorziening het beste bij uw bedrijf past. Er wordt dan ook echt koffie op maat geleverd.

Software en koffie?

KoffiePartners doet meer dan koffie alleen. In de Benelux voorzien zij bedrijven van warme en koude drankvoorzieningen. Dat doen ze door oprecht te luisteren naar de klantbehoefte en de gemaakte afspraken waar te maken. Dat heeft Koffiepartners zeker gemeen met Sumatra software. Snel, betrouwbaar, voor de lange termijn en ontzorgen. Door de software van Sumatra heeft KoffiePartners een compleet overzicht, altijd en overal beschikbaar.

In de praktijk

“Met Sumatra hebben onze medewerkers sneller en eenvoudiger toegang tot de informatie dan wanneer zij dit in Exact Globe opzoeken. Zeker omdat je binnen de Sumatra rapportages mooi kan doorklikken op een specifieke periode, klant of artikel om direct de bijbehorende details te zien. Dit downdrillen binnen Sumatra is echt enorm handig.” “Wij hebben diverse specifieke rapporten laten maken, die niet alleen door het management, maar eigenlijk door alle medewerkers worden gebruikt. Denk aan klantspecifieke rapportages die snel inzicht geven in omzet en marge, bestelhistorie, laatste besteldatum maar ook wat ze niet bij ons bestellen.” Die informatie helpt KoffiePartners om de groei te realiseren die zij voor ogen hebben.

 

Nog meer voordelen

Software van toegevoegde waarde vinden. “De snelheid van de informatiestroom en ook het leesgemak van die informatie heeft een pluspunt. Bij KoffiePartners hebben medewerkers twee schermen openstaan, een voor Exact Globe en een voor Sumatra. Bart gebruikt Sumatra ook voor inzicht in de P&L en allerhande statistieken van leveranciers. Door een completer inzicht heeft Bart met Sumatra meer grip op inkoopwaardes en marges. De tailormade rapportages gebruikt hij dagelijks. Omdat wij Exact en Sumatra in de Cloud gebruiken, heb ik altijd en overal toegang, dat is wel zo handig.”

Kent u iemand die goede koffie of rapportages zoekt? Deel dit artikel dan gerust.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *