25 juli 2017

Een interactieve Tour de France

In de afgelopen warme zomerdagen liep voor menig sportliefhebber de temperatuur zo nog verder op. Na een aantal spannende en soms zelfs verrassende WK-wedstrijden hebben we ook de vierde Wimbledon overwinning van Djokovic mogen aanschouwen. Alle tijd dus nu voor de Tour de France.

Bergetappe

Op het moment van schrijven heeft Greg Van Avermaet de gele trui overgedragen aan Geraint Thomas. Greg botste in de zware 108km etappe op zijn limieten. De bergetappe is als klassieke renner niet zijn sterkste kant. Maar de race is nog niet uitgefietst. In de komende etappe Alpe d’Huez kan nog van alles gebeuren.

Van kasseien tot bergtop

Deze Tour de France, die met 3.329 km toch 211 km korter is dan vorig jaar, biedt voor ieder wat wils. Met drie aankomsten bergop en 2 cols meer dan vorig jaar, waaronder de Alpe d’Huez kan de tour liefhebber zijn hart ophalen. In de Pyreneeën liggen nog tien cols te wachten op de wielrenners. In deze etappe zal de tour beslist worden. De kaarten komen dan op tafel en de wielrenners hebben de kans om met een aanval te verrassen. Toch valt er aan de hand van feiten en statistieken ook al het een en ander te voorspellen. Voorafgaande prestaties kunnen een indicatie geven voor de toekomst.

Koploper

Wie de winnaars, verliezers en uitvallers gaan worden, laat zich slechts raden. Maar de gemiddelde snelheid, de snelheid per coureur per etappe, de klassementsontwikkelingen en zelfs afstand tot gele trui kan in kaart gebracht worden. Sumatra deed dit voor de Tour de France van 2009 t/m 2016. In het Tour dashboard 2016 (username tour, wachtwoord leeg laten) heeft Sumatra verschillende statistieken over de ritten, de teams, de renners, de prestaties en het klassement accuraat en interactief in beeld gebracht. En wat met de Tour kan, kan zeker ook voor jouw bedrijf.

Dashboard

In het overzichtelijke dashboard kun je doorklikken naar de verschillende gerelateerde informatie. Dat geldt in deze demo voor de Tour, maar dit is ook voor allerhande bedrijfsinformatie mogelijk. Of het nu gaat om omzetontwikkeling, gewerkte uren, voorraadbeheer of jaarvergelijkingen van uw financiële gegevens. In een overzicht worden alle onderliggende processen inzichtelijk. Onze software geeft duidelijke inzichten in alles wat in Microsoft SQL staat. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is sturen op de voorhanden liggende informatie.

En de winnaar is?

‘Meten is weten’ is een alom bekende uitdrukking die geldt voor bedrijfsvoering en ook voor sport. De uitslag kunnen we niet voorspellen. Maar aan de hand van de data die we hebben, kunnen we sturen naar een uitkomst die we willen. Helaas geldt dat niet voor deze 105ste editie. Of en door wie de viervoudige winnaar Chris Froome wordt verslagen zal blijken op zondag 29 juli. Tot die tijd zitten wij nog voor de buis gekluisterd.

Ga terug naar de overzichtspagina