+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
Deal or no deal?

De kranten raakten er de afgelopen maanden niet over uitgeschreven, zelfs afgelopen week kwam Roll-Roys nog met een waarschuwing. U raad het al. Het onderwerp is Brexit. Met 29 maart op de planning blijft het spannend wat de uitkomst zal worden. En belangrijker, wat de gevolgen precies zullen zijn. Want die zijn nu nog niet volledig te overzien.

Welke impact heeft de Brexit op uw bedrijf?

Importeert u uit of exporteert u naar het Verenigd Koninkrijk? Dan is de kans aanzienlijk dat er voor u veel gaat veranderen. Door strengere grenscontroles zullen de levertijden vertragen. Maar dat is niet alles. Door het wegvallen van de handelsverdragen, kunnen uw marges ook onder druk komen te staan. Het is daarom niet alleen belangrijk om een actueel beeld te hebben van uw verkopen en inkopen, maar ook bijvoorbeeld van de omloopsnelheid van uw voorraad. Uiteraard is dit al belangrijk voor iedere handelsorganisatie, maar met de Brexit op komst telt dit nog meer.

Vinger aan de pols

Zorg dus dat u niet alleen op juridisch vlak bent voorbereid op de gevolgen van de Brexit. Maar houdt ook goed de vinger aan de pols bij uw bedrijfsvoering. Sumatra kan u daarbij ondersteunen, door u realtime en compleet inzicht te geven in uw bedrijfsprocessen. Afnemende marges, langere levertijden of stagnerende omloopsnelheid worden snel ontdekt, zodat u, indien nodig passende maatregelen kunt treffen.

Voorkomen is beter dan genezen

Inzicht is key om overzicht te houden. Dat geldt zeker voor (handels)logistieke partijen, maar ook voor iedere andere organisatie is het belangrijk. Het teruglopen van marges, het toenemen van kosten zijn slechts enkele voorbeelden van wat er in een organisatie speelt. Om de juiste bedrijfsvoering te blijven handhaven is overzicht nodig. Door het ontbreken van een up-to-date inzicht verliest men wel eens het totaaloverzicht, wat ernstige gevolgen zou kunnen hebben. Als u behoefte heeft aan meer en vooral duidelijk inzicht in al uw bedrijfsprocessen kunnen wij u helpen. Onze software zorgt ervoor dat u 24/7 vinger aan de pols kunt houden.

Bent u benieuwd wat Sumatra voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u nog meer lezen? Lees dan de overige blogs van Sumatra Software

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *