11 september 2018

Deal or no deal?

De kranten raakten er de afgelopen maanden niet over uitgeschreven, zelfs afgelopen week kwam Roll-Roys nog met een waarschuwing. U raad het al. Het onderwerp is Brexit. Met 29 maart op de planning blijft het spannend wat de uitkomst zal worden. En belangrijker, wat de gevolgen precies zullen zijn. Want die zijn nu nog niet volledig te overzien.

Welke impact heeft de Brexit op jouw bedrijf?

Importeer je uit of exporteert je naar het Verenigd Koninkrijk? Dan is de kans aanzienlijk dat er voor jou veel gaat veranderen. Door strengere grenscontroles zullen de levertijden vertragen. Maar dat is niet alles. Door het wegvallen van de handelsverdragen, kunnen jouw marges ook onder druk komen te staan. Het is daarom niet alleen belangrijk om een actueel beeld te hebben van jouw verkopen en inkopen, maar ook bijvoorbeeld van de omloopsnelheid van jouw voorraad. Uiteraard is dit al belangrijk voor iedere handelsorganisatie, maar met de Brexit op komst telt dit nog meer.

Vinger aan de pols

Zorg dus dat je niet alleen op juridisch vlak bent voorbereid op de gevolgen van de Brexit. Maar houdt ook goed de vinger aan de pols bij jouw bedrijfsvoering. Sumatra kan jou daarbij ondersteunen, door realtime en compleet inzicht te geven in jouw bedrijfsprocessen. Afnemende marges, langere levertijden of stagnerende omloopsnelheid worden snel ontdekt, zodat je, indien nodig passende maatregelen kunt treffen.

Voorkomen is beter dan genezen

Inzicht is key om overzicht te houden. Dat geldt zeker voor (handels)logistieke partijen, maar ook voor iedere andere organisatie is het belangrijk. Het teruglopen van marges, het toenemen van kosten zijn slechts enkele voorbeelden van wat er in een organisatie speelt. Om de juiste bedrijfsvoering te blijven handhaven is overzicht nodig. Door het ontbreken van een up-to-date inzicht verliest men wel eens het totaaloverzicht, wat ernstige gevolgen zou kunnen hebben. Als je behoefte hebt aan meer en vooral duidelijk inzicht in al jouw bedrijfsprocessen kunnen wij je helpen. Onze software zorgt ervoor dat je 24/7 vinger aan de pols kunt houden.

Ben je benieuwd wat Sumatra voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Ga terug naar de overzichtspagina