25 maart 2019

‘Beestachtig’ goede lancering Sumatra 2019 in ARTIS

Dierentuinen: ze vervelen eigenlijk nooit. En als er ergens in een dierentuin een ijsbeertje of olifantenjong ter wereld is gekomen, dan is het helemaal dringen geblazen. Op 19 maart 2019 was het dan ook weer een drukte van belang in ARTIS. Dit keer was het niet een dier dat het levenslicht zag, maar de nieuwe versie van onze software suite: Sumatra 2019. Minder knuffelbaar, zeker. Maar gelet op de enthousiaste reacties bepaald niet minder interessant.

Nieuwe look-and-feel

De vele tientallen aanwezige zakenpartners in de bomvolle Sterrenzaal waren getuige van de revolutionaire gedaantewisseling die onze operational intelligence software heeft ondergaan. De reacties na afloop waren unaniem zeer positief. Niet alleen de nieuwe look-and-feel valt goed in de smaak, ook de nieuwe en verbeterde features gingen al snel over de tong. Wat in Sumatra 2019 meteen opvalt is de color theme, waarbij de gebruiker kan kiezen tussen ‘dark & light’.

WebClient

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt bij de eerste optie de achtergrond donker en worden de kleuren van de grafieken en letters hierop aangepast. De kleuren zijn voor Sumatra 2019 sowieso door de Histor kleurenwaaier gehaald. Het resultaat is een fraaie set moderne, mooie en goed op elkaar afgestemde kleuren. De geopende modules worden in de nieuwe versie als tabbladen getoond in de Sumatra WebClient.

Hamburger menu

Modules die je vaak gebuikt kun je vastpinnen, zodat ze na het inloggen direct worden geopend. Op het startscherm is dankzij een ‘omgevouwen hoekje’ eenvoudig te zien welke modules al geopend zijn. Ook nieuw is het ‘hamburger menu’ in de titelbalk. Om de leesbaarheid te optimaliseren, is er meer ruimte gecreëerd tussen de regels en modules. Maar er kan ook worden gekozen voor ‘high content density’ waarbij het scherm compacter wordt weergegeven.

Ook nieuw: de ‘Tile’

In Sumatra 2019 doet de ‘Tile’ zijn intrede. Deze ‘Tegel’ kan op diverse manieren worden ingedeeld en bijvoorbeeld het aantal nieuwe klanten in beeld brengen. Of klanten zonder omzet tonen als getal of bedrag, het aantal openstaande support calls en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Daarnaast is mogelijk om informatie van externe websites te tonen, bijvoorbeeld het weer of de actuele koers van de bitcoin.

Resource Table

Met de Resource Table kunnen eigen tabellen worden gedefinieerd. Daardoor zijn gebruikers niet meer uitsluitend gebonden aan de brondata (vaak het ERP-systeem zoals Dynamics NAV of Exact) maar kunnen bijvoorbeeld ook budgetten of pak ‘m beet verjaardagen in het verhaal worden meegenomen die niet in het ERP-systeem worden geregistreerd.

Property Explorer

De Property Explorer maakt het mogelijk om snel en eenvoudig (onderdelen van) componenten te wijzigen. Zo kun je ‘in bulk’ de kleur van alle titels veranderen of de stijl van een ‘Cross Table’ in één keer wijzigen in alle of een groep rapporten. Niet alleen erg handig voor consultants maar ook voor gebruikers die zelf rapportages maken met de Builder. Verder zijn er diverse (technische) features verbeterd en toegevoegd. Klanten die updaten naar Sumatra 2019 kunnen alles nalezen in de handleiding en in de verschillenlijst.

Enthousiast geworden van al dat moois of wilt u weten hoe wij ook uw bedrijf of organisatie kunnen helpen met Operational Intelligence? Neem dan hier contact met ons op. Bekijk ook zeker even de online demo, want ook die heeft een facelift gekregen en ‘vertelt’ ons verhaal beter dan we in tien blogs zouden kunnen.

Ga terug naar de overzichtspagina