Araco | user case

Sumatra is een goede investering die zich snel terugverdient.

“Araco is de afgelopen jaren sterk gegroeid, waardoor de behoefte aan beter inzicht in de operationele processen, financieel, verkoop en logistiek toenam. Op advies van onze Dynamics NAV-partner hebben we Sumatra bekeken en we waren direct enthousiast”, vertelt Ivo Jonker, Business Controller.

Eerste oplevering in slechts 6 uur

“De installatie en het koppelen van de database was zo gedaan. Omdat Sumatra de Dynamics NAV-database al geheel in kaart heeft gebracht, kon de consultant na de installatie direct beginnen met het maken van de besproken rapportages. In slechts 6 uur had de consultant een eerste opzet van het gewenste financiële- en salesdashboard opgeleverd. Hij is daarna nog een dag geweest om alles te finetunen en aanvullende rapporten te maken. Ook dat ging heel snel. Sumatra is voor Araco een goede investering die zich snel terugverdient.

Sumatra ondersteunt het operationele proces

Onze salesmensen hebben met Sumatra een beter inzicht in omzet, maar ook in aantallen en marges. Als je in Dynamics NAV per verkooporder de marge wilt bekijken, moet je veel klikken, waardoor je het op een gegeven moment minder raadpleegt. Iedereen is druk en wil snel informatie. Omdat Sumatra alle relevante informatie realtime presenteert, kun je direct en eenvoudig signaleren of er iets speelt en hierop actie ondernemen.

Sneller en beter inzicht

De mogelijkheid van doordrillen in Sumatra is sterk. Het werkt razendsnel; vanuit saldibalans direct de onderliggende cijfers ophalen vanuit de rubriek. Alle gekoppelde kosten zijn dus binnen het scherm gekoppeld aan rubrieken, zodat je snel kunt inzien wat afwijkt en waarom. Dit in tegenstelling tot Excel, waar je voor uitleg steeds weer terug moet naar Dynamics NAV.

Ook het exporteren vanuit Dynamics NAV werkt minder fraai. Het exporteren is erg traag en binnen Excel is het vaak tabblad open, tabblad dicht. Dat kost onnodig veel tijd en werkt omslachtig, dit in tegenstelling tot Sumatra. Je hebt vaak geen idee hoeveel data er aan de achterkant berekend wordt, maar de output in Sumatra is echt razendsnel.

Wensen voor de toekomst

We gaan Sumatra zeker nog verder uitrollen binnen Araco. Om te beginnen willen we een tweede bedrijf gaan koppelen, zodat we ook geconsolideerde rapportages kunnen maken. We kunnen dan over beide bedrijven een nog beter beeld krijgen over omzet, marges, retouren en diverse vergelijkingen per jaar. Maar ook van openstaande posten, betaalgedrag, repeterende orders en backorders over beide bedrijven heen.

Verder gaan we niet alleen het aantal overzichten uitbreiden, maar ook meer gebruikers toegang geven. Op iedere afdeling is er informatiebehoefte en lang niet alles is snel en eenvoudig uit Dynamics NAV te halen. Ook deze collega’s willen we dus met Sumatra beter informeren, niet achteraf maar direct in het operationele proces.”

Ivo Jonker | Business Controller

Over Araco

Araco International is een snelgroeiende groothandel in promotionele relatiegeschenken. Met ruim vijfentwintig jaar aan ervaring is Araco uitgegroeid tot een specialist in de textielmarkt. Van mutsen in alle maten en kleuren tot gepersonaliseerde sportkleding, u kunt het zo gek nog niet bedenken of Araco kan het waarmaken.

Araco over Sumatra
Wij ervaren de volgende voordelen
Korte terugverdientijd
Snelle implementatie
Beter inzicht in onze processen
Razendsnelle output
Goede consultants
Vraag een GRATIS DEMO aan!
Eerst proberen?
Neem contact op voor een gratis demonstratie.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Sumatra Software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

© 2020 Sumatra Software – Operational Intelligence
Cookies | Privacy verklaring

Gildeweg 9a, 2632 BD Nootdorp
+31 (0)70 514 45 14
info@sumatra.nl
support@sumatra.nl

twitterfacebooklinkedinyoutube-play