2 december 2018

In ARTIS zijn de dingen nooit voorbij…

ARTIS inspireert en stimuleert een breed publiek verantwoordelijk met natuur om te gaan. ARTIS is een ontmoetingsplek waar natuur op een vindingrijke manier dichtbij wordt gebracht. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,3 miljoen mensen het ARTIS-Park en Micropia. Decennialang staat ARTIS garant voor een cultureel dagje uit. Of u nu komt voor de zingende goudwanggibbons of liever een Sumatraanvis in het Aquarium bekijkt, de diversiteit is zo groot dat iedereen zijn of haar ogen uitkijkt. Een bezoek aan ARTIS is voor velen een mooie ontdekkingsreis door de natuur. Zoals zanger Spinvis zingt: in ARTIS zijn de dingen nooit voorbij…

Overzichtelijk

In ARTIS is overal een uitleg aanwezig, zodat je nog meer te weten komt. ARTIS kent een rijke historie maar heeft ook een ultramodern laboratorium en Micropia, dat door de jury van European Museum of the Year Award (EMYA) werd bekroond als meest vernieuwende en baanbrekende museum van Europa. Zonder onszelf teveel op de borst te kloppen, zien wij naar ons bescheiden mening overeenkomsten met onze software. De innovatieve en goed gewaardeerde Operational Intelligence presenteert data op een overzichtelijke manier, inclusief de verklarende details.

Adoptie

Omdat wij innovatie en de natuur een warm hart toedragen, hebben wij bij ARTIS een Sumatraan geadopteerd. De financiële bijdrage voor deze adoptie zal ARTIS op een goede manier inzetten voor o.a. de instandhouding van het monumentale ARTIS, natuur- en milieueducatie en natuurbehoud.

Waarom de Sumatraan

Waarom heeft Sumatra gekozen voor het adopteren van Sumatraan, jullie hebben toch al een andere vis als logo hoor ik je denken. Ons vislogo is bewust gekozen omdat een vis, net als onze software, niet aan de oppervlakte blijft, maar de diepte in duikt. In ons geval op zoek naar verklarende details. De naam Sumatra is in 1997 gekozen, omdat onze software toen in de programmeertaal Java werd geschreven. Omdat de naam Java al was geregistreerd door SUN Microsystems, werd er gekozen voor een goed klinkende naam van een eiland in de buurt. Dat werd dus Sumatra. Door de naam Sumatra en een vis als logo, lag het voor ons voor de hand om in het adoptieprogramma te kiezen voor de Sumatraan.

Als je binnenkort een keer naar ARTIS gaat, vergeet dan vooral niet het aquarium te bezoeken en ons nieuwe adoptiedier te bewonderen (het acquarium zal medio 2020 sluiten voor een grondige renovatie). Wilt je meer weten over onze software? Neem dan eens contact met ons op.

Ga terug naar de overzichtspagina