+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
TCK Sports Group | Referent Sumatra Software

Geen dag zonder Sumatra

Voor alle TCK-medewerkers is het eigenlijk ondenkbaar te werken zonder Sumatra. De afdeling inkoop, verkoop, magazijn en marketing heeft een eigen Sumatra rapportage, waarin alle informatie voor die afdeling op een logische heldere manier gestructureerd is. Het is leuk dat de data in de database staat, maar die data wordt pas informatie als je ‘m op een heldere manier structureert en presenteert. Als je dat dan combineert met de kennis en de ervaring van onze medewerkers, dan zijn zij in staat de juiste beslissingen te nemen, dankzij Sumatra.

Dirk Schaffrath, directeur-eigenaar van de TCK Sports Group vertelt graag over zijn ervaring met Sumatra. Bij TCK Sports Group wordt Sumatra bedrijfsbreed ingezet. Alle 60 medewerkers van het bedrijf maken dagelijks intensief gebruik van Sumatra rapportages.

Geen dag zonder Sumatra

Voor alle TCK-medewerkers is het eigenlijk ondenkbaar te werken zonder Sumatra. De afdeling inkoop, verkoop, magazijn en marketing hebben Sumatra rapportages, waarin alle informatie voor die afdeling op een logische manier is gestructureerd.

Het is leuk dat er data in de database staat, maar data wordt pas nuttige informatie als je ‘m op een heldere manier structureert en presenteert. Als je dat combineert met de kennis en de ervaring van onze medewerkers, dan zijn zij in staat de juiste beslissingen te nemen, dankzij Sumatra.

Kennis is enorm belangrijk

Als puur handelsbedrijf is kennis voor ons een belangrijke toegevoegde waarde.
Het is belangrijk dat die kennis niet alleen zit in het hoofd van een inkoper of een verkoper. Die kennis moet gedeeld worden met alle collega’s. Voor de registratie gebruiken wij Exact Globe en Exact Synergy. Om alle kennis beschikbaar te maken en van data echte informatie te maken gebruiken wij Sumatra.

Goed geïnformeerde verkopers

In de Benelux hebben we 20 mensen in de buitendienst die in hun rayon klanten bezoeken en adviseren. Voordat een vertegenwoordiger bij de klant naar binnen stapt, kan hij op zijn notebook heel makkelijk alle relevante informatie opvragen. Hij kan precies zien wat er bij de klant speelt en gaat dus altijd goed geïnformeerd bij de klant naar binnen. Dat is een stuk professioneler dan wanneer je aan de klant moet vragen hoe het ervoor staat.

Financiële consolidatie

Ook voor het management en voor mezelf als directie is het heel mooi om met Sumatra rapportages te werken. We hebben vijf BV’s met grote administraties.
Toch heb ik binnen 30 seconden een realtime geconsolideerde balans en winst en verliesrekening op mijn scherm staan. Het is onmogelijk voor elkaar te krijgen in Exact Globe, maar dankzij Sumatra heb ik altijd inzicht in geconsolideerde cijfers.

Download het volledige verhaal.