Tourkoorts loopt op.


Wie maakt de meeste kansen? Hoe zien de etappes eruit?


De tourkoorts is weer losgebroken. Ieder jaar in juli speelt de Tour de France de hoofdrol op de sport pagina's, reden voor ons om dat eens op een andere manier in kaart te brengen! Met analyse en inzicht wordt de Tour op een totaal andere wijze beleefd, op de vertrouwde manier van Sumatra: Inzicht en verklaring in een keer. Zowel de de tour van 2013 als voorgaande edities zijn beschikbaar om verder te analyseren.

Klassementen

Hier kunt u alles vinden over de etappes, de standen en ontwikkelingen. Bekijk vanuit het hoogte-profiel van de koers hoe de bergpassen er in werkelijkheid uit zien met Google streetview.

Stand na etappe

Wat is de stand na een etappe, hoe is deze verlopen en wat was de ontwikkeling van deze renner: alle informatie direct bij de hand.

Klassementsontwikkelingen

Wordt de Tour van 2013 net zo spannend als 2012? Wij hopen van niet. Want bij de klassementsontwikkeling wordt pijnlijk duidelijk dat de Tour in 2012 saai was. In de meeste klassementen was na etappe 9 de einduitslag al bereikt.

Statistiek

Bij statistiek worden de prestaties vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Wie heeft de meeste truien (dat is wel duidelijk), waar haalt een renner zijn beste prestaties en welke teams zijn het meest evenwichtig in elkaar gezet.

Achtergrond

De Tour de France overzichten komen uit een SQL Server database met alle uitslagen en samenstellingen van de Tour de France edities vanaf 2009. De uitslagen zijn overgenomen in de database vanuit diverse bronnen en de analyses komen tot stand door de verschillende gegevens op dezelfde wijze te berekenen als bijvoorbeeld de omzet statistiek.
De geografische data is verrijkt met hoogte en richting data zodat vanuit het hoogte profiel doorgeklikt kan worden naar de specifieke lokatie.
Daarnaast worden de gegevens gecombineerd met verwijzinging naar de officiele Tour website, Google maps en streetview.

Bekijk de etappes en analyseer de renners bij de 100e tour in de demo. Standen worden dagelijks bijgewerkt zodat u de laatste inzichten heeft: Met Sumatra heeft u altijd actuele data!