Consolidatie

De meeste teksten die over consolidatie geschreven worden, komen uit de accountancy wereld. Deze beschrijvingen leiden vaak tot een omslachtige, ingewikkelde werkwijze.

Met Sumatra Interactive Operational Intelligence is veel meer mogelijk wanneer het gaat om geconsolideerd rapporteren. Wanneer u bijvoorbeeld Exact administraties consolideert, is het direct mogelijk om de omzet te elimineren, zelfs als deze niet op specifieke rekeningen staat. Dit is mogelijk omdat er in tegenstelling tot de accountancy uitgegaan wordt van mutaties. Een simpele rapportage van geconsolideerde cijfers is op deze manier al in een dag te maken. Hierna hebt u beschikking over een geconsolideerde rapportage die op ieder gewenst moment real-time kan worden bekeken, tot in de kleinste detailmutaties van de individuele administraties.

De volgende opstellingen zijn door een slimme werkwijze mogelijk:

 • Geconsolideerde balans / winst en verlies
  • Correcties naar een centraal rekeningschema
  • Valuta omrekening van administraties die in vreemde valuta zijn opgesteld
  • Eliminatie van debiteuren, crediteuren, Ic omzet en inkoop
 • Geconsolideerde omzet
 • Opstelling van rekening courant, directe specificatie met details
 • Inzicht in de incomplete consolidatie (rekening courant, inkoop-verkoop)
   

Ook consolidatie van decentrale administraties elders is real-time mogelijk door Sumatra Servers samen te laten werken. Met deze benadering bespaart u heel veel tijd door sneller inzicht, u hebt minder tijd nodig om problemen op te lossen omdat u direct kunt zien uit welke administratie deze mutatie komt. U bent dus niet afhankelijk van telefonisch- of mail contact.

Bekijk de I4 demo

Overtuig uzelf van de mogelijkheden van I4. Log in met uw PC of tablet en kijk hoe u informatie binnen uw organisatie kunt ontsluiten.

Stel ons uw vraag
of bel direct: +31 70 514 4 514