+31 (0)70 514 4 514  |  support@sumatra.nl  |  

Logo Sumatra
DOM Nederland | Referent Sumatra Software

DOM Nederland

DOM Nederland is een bekende Duitse cilindersloten producent met een vestiging in Nederland. “Wij verkopen, assembleren en leveren deze service met ca. 40 man aan de groothandel, onze klant.

Onze verkooporders worden verwerkt in een ERP systeem, Exact. Op zich biedt Exact software de mogelijkheid om alle financiële rapportage te publiceren die nodig zijn, zoals bijvoorbeeld omzetgegevens per artikelgroep. Waar we echter tegenaan liepen is dat de wijze waarop we deze cijfers wilden zien en ook achterliggende cijfers publiceren een zeer tijdrovende klus was. De reden hiervan is dat Exact geen directe link legt naar onderliggende cijfers. Na een demonstratie van Sumatra software was de keuze snel gemaakt. Vrijwel direct werd intern de vraag gesteld waarom we hier nu pas mee kwamen… Tjonge, wat een tijdbesparing en prachtige overzichten!”

Omzetrapportages en P&L

“Waar we momenteel Sumatra voor gebruiken is omzetrapportages en kostenbudget (P&L). Het effectieve van Sumatra is de snelheid, overzichtelijkheid en persoonlijke voorkeuren waarop cijfers inzichtelijk zijn. Hier volgen een tweetal voorbeelden:

Sales

Wij ontdekten dat de verkoop van een productgroep stagneerde. Ik vroeg de sales welke klanten deze daling veroorzaakten, zodat we hier aandacht aan konden besteden. Waar de sales aanvankelijk veel tijd investeerde om uit Exact de omzetgegevens per klant te halen, was dit met Sumatra door middel van het doorklikken van onderliggende waarden een verademing.  Letterlijk door 2 muisklikken hadden we de klanten in het vizier die de daling veroorzaakten.

Kostenbudget

Ook is Sumatra een geweldige tool voor ons om de kosten inzichtelijk te houden. In één overzicht zie ik alle kosten die een bedrijf zoal maakt, bijvoorbeeld leasekosten. In één muisklik zie ik per periode wat de leasekosten zijn. Drie klikken verder verschijnt zelfs de bijlage van de factuur van de leasemaatschappij, geweldig!

Enige spijt die er is, is dat we Sumatra niet eerder hebben aangeschaft. Dat had ons heel veel tijd bespaard!”

Sylvain Gfeller
Directeur